A început renegocierea salariilor navigatorilor

835
A început renegocierea salariilor navigatorilor - ainceputsalariilornavigatorilorm-1542734235.jpg

Articole de la același autor

Nautilus International este o organizație sindicală și profesională care apără interesele a peste 22.000 de lucrători din shipping, din Marea Britanie, Olanda și Elveția. Secretarul său general Mark Dickinson, care este și secretarul general al Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF), conduce echipa sindicală, care poartă, începând de ieri, 20 noiembrie 2018, negocierile la nivel înalt privind salariile marinarilor.

În prezent, navigatorii sunt singurii angajați din lume pentru care sunt legiferate salarii minime pe plan mondial. Negocierile dintre proprietarii de nave și sindicate sunt bianuale și au loc la Organizația Internațională a Muncii (OIM), cu sediul la Geneva, Elveția.

În prezent, salariul minim al unui timonier este de 614 dolari pe lună, pentru un program de muncă săptămânal de 48 de ore. Cu toate acestea, majoritatea navigatorilor lucrează ore suplimentare și pot ajunge până la 90 de ore pe săptămână.

Dickinson a declarat că sindicatele vor cere o creștere de până la 50 de dolari pe lună, având în vedere evoluția pozitivă a shipping-ului mondial. La ultima negociere, creșterea nu a fost posibilă, întrucât armatorii au invocat contextul economic potrivnic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4122 secunde