A început Europort România. Expun firme din 12 țări

762
1
La Complex Tenis Club IDU din Mamaia, s-a deschis, ieri, cea de-a IX-a ediție a Expoziției maritime internaționale de echipamente navale, Europort Ro-mânia. Aceasta este organizată de AHOY - Rotterdam, Olanda, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) și P.A. Libra Galați.

Europort România este o expoziție maritimă ce reunește furnizori de echipamente navale și servicii maritime din România, Olanda, SUA, Spania, Germania, Norvegia, Finlanda, Suedia, Italia, Canada, Polonia și Bulgaria. În cadrul acestei manifestări sunt expuse mostre și prezentate cataloage ale produselor realizate de către firmele participante.

"Este o ambiție de-a noastră să facem această manifestare din ce în ce mai mare, să putem concura și asta deoarece avem cele zece șantiere navale funcționale în România și această deschidere uriașă la Marea Neagră, pentru că avem cel mai mare port de la Marea Neagră. Avem acest specific pe care încercăm să-l menținem și să-l dezvoltăm cu toate forțele", a precizat Mihai Daraban, președintele CCINA Constanța.

În cadrul Europort România, firme vest europene și românești, producătoare de echipamente navale, vor expune și prezenta cele mai noi tehnologii în domeniul sistemelor de propulsie, echipamentelor de punte, dragare, motoarelor, instalațiilor electrice și sistemelor de navigare și comunicație.

35 de expozanți

Expoziția poate fi vizitată de orice constănțean pasionat de acest sector sau doar curios, însă vine în special în întâmpinarea firmelor specializate pe acest segment de piață. Reprezentanții acestora au marea oportunitate de a întâlni firme internaționale ce sunt interesate atât de vânzarea produselor pe care le produc, dar, multe dintre ele, și de stabilirea unor relații de colaborare pentru producerea unor astfel de echipamente, în România.

Anul acesta participă la expoziție 35 de firme, din cele 12 țări enumerate anterior, care ocupă o suprafață de 600 de metri pătrați, aceeași ca și la ediția din 2010. Totuși, atunci numărul firmelor expozante a fost cu 12% mai mare.

De la Europort România nu lip-sesc nici cele două instituții de învățământ superior din Constanța care pregătesc viitorii ofițeri ce vor lucra în acest domeniu. Universitatea Maritimă, dar și Academia Navală "Mircea cel Bătrân" au venit la expoziție atât cu oferta de școlarizare, cât și cu manuale și multă disponibilitate pentru cei curioși să afle care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a le urma cursurile.

Europort România mai poate fi vizitată astăzi, între orele 10.00 - 17.00 și joi, între orele 10.00 - 16.00.

Comentează știrea

dan
9 mai 2012
programul

azi am sa fug de la servici sa vad expozitia. lucrez in domeniul dar daca programul e asa ca in articol.....cand sa-l vizitez ?. este exact programul de munca al celor mai multi . si f mica publicitate - am aflat de pe net intamplator

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3854 secunde