A fost renegociat acordul comercial dintre UE și SUA

137
A fost renegociat acordul comercial dintre UE și SUA - afostrenegociatacordulcomerciald-1615224115.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană și Statele Unite au încheiat, după doi ani de negocieri, procesul de ajustare a cotelor agricole ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), ca urmare a retragerii Regatului Unit din UE. O parte din volumul de mărfuri rămâne la UE 27 și o parte este destinată Regatului Unit, pe baza fluxurilor comerciale recente. Acordul acoperă un comerț de miliarde de euro, cu zeci de cote, inclusiv pentru carnea de vită, carnea de pasăre, orez, produse lactate, fructe, legume și vinuri.

Comentând rezultatele acordului de principiu, comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciejowski, a declarat: „Sunt încântat că am ajuns la un acord cu cel mai important partener comercial al nostru SUA. Acest acord - încheiat în cadrul OMC - păstrează volumele originale, dar le împarte între UE și Marea Britanie. Oferă certitudine și stabilitate comerțului agricol și piețelor noastre”.

UE desfășoară negocieri similare de repartizare a cotelor tarifare cu alți douăzeci și unu de parteneri care au drept de acces la aceste cote și a încheiat, deja, negocierile cu Argentina, Australia, Norvegia, Pakistan, Thailanda, Indonezia și altele.

Acordul UE – SUA urmează a fi trimis Consiliului și Parlamentului European pentru ratificare, astfel încât să poată intra în vigoare cât mai curând posibil. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde