A fost lansat Ghidul de angajare a nevăzătorilor

181
A fost lansat Ghidul de angajare a nevăzătorilor - afostlansatghiduldeangajareaneva-1626804114.jpg

Articole de la același autor

Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială – AMAIS (organizație non-profit, înființată în 2015) a lansat Ghidul de angajare a nevăzătorilor. Este primul instrument din România care își propune să faciliteze colaborarea dintre angajatorii incluzivi și candidații cu deficiențe de vedere.

70% dintre persoanele cu dizabilități din România nu se pot angaja, deși pot munci, arată un studiu realizat de AMAIS, care stă la baza ghidului. În România, există 93.591 de persoane cu deficiențe de vedere. 34% dintre acestea au vârsta de muncă (18-64 ani), iar 3% sunt minori cu nevoie de acces la o educație care să le permită un parcurs profesional tipic. Datele arată că doar 4% dintre persoanele cu deficiențe de vedere au terminat cursuri universitare, în timp ce 64% dintre nevăzători și-au încheiat educația înainte de a ajunge la liceu.

Cercetarea relevă faptul că există un potențial de muncă nefolosit în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere, din cauza lipsei de informații privind angajarea lor. Ghidul vine în sprijinul angajatorilor printr-o serie de soluții pentru integrarea persoanelor cu deficiențe de vedere. Totodată le oferă candidaților sfaturi practice și modele de lucru pentru a le spori încrederea de a aplica la oportunitățile de angajare potrivite abilităților lor.

Programator, specialist în resurse umane, avocat sau consilier juridic, Content Writer, consultant pentru nevăzători, profesor, psiholog, operator call-center, broker, consultant financiar sunt cele nouă meserii descrise în ghid. Lista oferă doar câteva exemple și poate fi extinsă. Ghidul este disponibil la adresa www.ghid.amais.ro. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3947 secunde