A fost lansat „Codul de conduită - Respectarea drepturilor navigatorilor”

118
A fost lansat „Codul de conduită - Respectarea drepturilor navigatorilor” - afostlansatcoduldeconduitarespec-1634233925.jpg

Articole de la același autor

Inițiativa privind Transportul Maritim Durabil – o structură care reunește 15 organizații din shipping-ul internațional - a lansat „Codul de conduită - Respectarea drepturilor navigatorilor”. Scopul acestuia este de a sprijini dezvoltarea unui mediu de muncă și viață sigur și sănătos la bordul navelor, pentru cei aproape 2 milioane de navigatori din flota mondială. Totodată este un instrument de autoevaluare pentru armatori și operatorii navelor, ajutându-i să-și înțeleagă responsabilitățile, să-și evalueze activitatea curentă și modalitățile de lucru și să aducă îmbunătățiri.

„Pandemia globală a adus drepturile navigatorilor în centrul atenției, multe echipaje fiind forțate să suporte condiții excepțional de dificile pentru a menține deschise lanțurile de aprovizionare globale. Ne așteptăm foarte mult de la ei și este corect ca, la rândul lor, să se aștepte la un standard adecvat de îngrijire și la condiții calitative de la noi. Aceasta este o industrie mândră, vitală, care depinde de oameni pentru a continua navigația. Acest cod de conduită și autoevaluare vor contribui la construirea unei platforme de respectare a demnității lucrătorilor în timp ce industria progresează. Așteptăm cu nerăbdare un angajament pe scară largă din partea părților interesate din industrie, de pretutindeni”, a declarat Frances House - director executiv adjunct în cadrul Institutului pentru Drepturile Omului și Afaceri, una dinte organizațiile participante la acest proiect.

Codul de conduită și documentele asociate pot fi descărcate la adresa: https://www.sustainableshipping.org/seafarers/.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Octombrie 2021
Stire din Economie : Coliziune navală în Marea Egee
Joi, 14 Octombrie 2021
Stire din Economie : Prețul aurului a crescut cu 1,10%
Joi, 14 Octombrie 2021
Stire din Economie : Euro a cedat în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 0.5651 secunde