A fost finalizată o mega-tranzacție pe piața energetică românească

172
A fost finalizată o mega-tranzacție pe piața energetică românească - afostfinalizataomegatranzactie-1617294838.jpg

Articole de la același autor

Vânzarea unui număr de șapte companii românești, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, de la Fântânele – Cogealac, a fost finalizată. Activele din România au fost scoase la vânzare de CEZ Group și achiziționate de fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA).

Acordul pentru efectuarea achiziției a fost semnat în octombrie 2020, tranzacția fiind aprobată de Comisia Europeană – Direcția Generală de Concurență și de Consiliul Suprem de Apărare a Țării din România. Întregul proces de achiziție a durat 18 luni.

Cele șapte companii românești care și-au schimbat acționarul începând cu data de 31 martie 2021 sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România.

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură la nivel internațional. Este parte a Macquarie Group, care se află în Top 10 al companiilor din Australia, în funcție de capitalizarea de piață. MIRA este un investitor pe termen lung cu o experiență vastă în administrarea infrastructurii de energie electrică cu rol esențial la nivel mondial. În prezent, MIRA are în portofoliul său de investiții 12.5 GW în capacități de energie regenerabilă și 200.000 kilometri de rețele de distribuție a energiei electrice din Australia, Austria, Finlanda, Spania și Statele Unite ale Americii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3684 secunde