A fost adoptat cadrul legal și instituțional prin care organizațiile pot face parte din EURES

131
A fost adoptat cadrul legal și instituțional prin care organizațiile pot face parte din EURES - eures-1566936788.jpg

Articole recomandate

Guvernul a adoptat o ordonanță prin care este instituit cadrul legal și instituțional privind modul în care organizațiile interesate pot deveni parte a rețelei EURES, conform unui comunicat de presă al Ministerului Muncii și Justiției Sociale. 


Organizațiile interesate pot deveni parte a rețelei EURES, ca membri sau parteneri ai acestei rețele, în conformitate cu cadrul de cooperare instituit prin Regulamentul (UE) 2016/589 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o rețea europeană de servicii de ocupare a forței de muncă (EURES), accesul lucrătorilor la servicii de mobilitate și integrarea mai bună a piețelor forței de muncă și de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 și (UE) nr. 1296/2013. 


Viitorii membri sau parteneri EURES vor putea furniza servicii de asistență lucrătorilor și angajatorilor, premisă esențială pentru facilitarea exercitării libertății de circulație a lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene, informează Agerpres. 


"Prezentul act normativ este necesar pentru stabilirea și completarea cadrului legal național în aplicarea Regulamentului UE, pe de o parte, iar pe de altă parte răspunde nevoii de servicii mai multe și mai diversificate în domeniul circulației forței de muncă, pe o piață unică europeană într-o continuă dinamică", a declarat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3764 secunde