400.000 de euro, cea mai mare despăgubire plătită pentru un incendiu

109
400.000 de euro, cea mai mare despăgubire plătită pentru un incendiu - 400000deeuro-1629912676.jpg

Articole de la același autor

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurătorii membrii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) în baza unei poliţe de asigurare facultativă pentru locuinţe a fost de circa 400.000 de euro (1.9 milioane lei), cu 145% mai mare faţă de cea mai mare despăgubire achitată în 2019. Aceasta a fost achitată în vederea acoperirii daunelor cauzate de un incendiu. De altfel, incendiul este cauza generatoare a celor mai mari 5 daune achitate în 2020 în baza poliţelor destinate locuinţelor. Anul trecut, valoarea acestui top 5 a fost de aproximativ 4.6 milioane lei, în creştere cu 66% faţă de valoarea înregistrată în 2019.

„Aceste realităţi confirmă importanţa protejării unuia dintre cele mai importante bunuri pe care le avem, locuinţa. Conform statisticilor, peste 95% dintre români sunt proprietarii casei în care locuiesc. Cu toate acestea, la nivel naţional, sub 20% din totalul locuinţelor sunt asigurate printr-o poliţă de asigurare facultativă”, a declarat Adrian Marin, Preşedintele UNSAR.

Asigurarea obligatorie a locuinţei PAD acoperă riscurile catastrofale de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren, până la limita de 20.000 de euro - 10.000 de euro (în funcţie de tipul construcţiei), în timp ce asigurarea facultativă acoperă, în plus, riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul, la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei. Mai mult, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale, precum asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice, electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (cum ar fi pagubele provocate vecinilor).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5195 secunde