15,29% din acțiunile Complexului Energetic Oltenia vor fi vândute prin Bursa de Valori București

25
15,29% din acțiunile Complexului Energetic Oltenia vor fi vândute prin Bursa de Valori București - ceoarticlemainimage-1366986397.jpg
Sindicatul de intermediere format din BRD - Groupe Societe Generale (lider de sindicat) și SSIF SWISS CAPITAL S.A. a fost desemnat ofertant selectat pentru intermedierea ofertei publice primare de vânzare de acțiuni nou emise. Acestea au rezultat în urma unei majorări de capital social și reprezintă 15,29% din capitalul social existent al Societății Comerciale Complexul Energetic Oltenia SA. Sindicatul va intermedia și admiterea la tranzacționare a acțiunilor acestei societăți la Bursa de Valori București.
 
Procedura de selecție a fost derulată sub coordonarea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, prin Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie. Privatizarea Complexului Energetic Oltenia prin ofertă publică de majorare a capitalului social, prin aport de capital, implică majorarea capitalului social al societății cu 15,29%, prin emisiune de acțiuni noi. 


Din acest pachet, un pachet de acțiuni reprezentând 3,29% din capitalul social existent va fi oferit spre subscriere în cadrul dreptului de preferință al Societății Comerciale Fondul Proprietatea S.A. pentru asigurarea cotei de participație deținută anterior majorării capitalului social. Pachetul de acțiuni nou emise de 12% împreună cu acțiunile rămase nesubscrise urmare a exercitării dreptului de preferință acordat Societății Comerciale Fondul Proprietatea S.A. vor fi oferite în cadrul ofertei publice primare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3983 secunde