13 miliarde de euro pentru șase state UE, prin Instrumentul SURE

241
13 miliarde de euro pentru șase state UE, prin Instrumentul SURE - europeancommissionpic1-1617539140.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a transferat 13 miliarde de euro unui număr de șase state membre ale UE, în cadrul celei de a șasea tranșe a sprijinului financiar acordat prin intermediul Instrumentului SURE. Este a treia operațiune de acest fel din 2021. Cehia a primit 1 miliard de euro, Belgia – 2,2 miliarde de euro, Spania – 4,06 miliarde de euro, Irlanda – 2,47 miliarde de euro, Italia – 1,87 miliarde de euro și Polonia – 1,4 miliarde de euro. Este prima dată când Irlanda a primit finanțare în cadrul instrumentului. Celelalte cinci țări ale UE au beneficiat deja de împrumuturi în cadrul SURE.

Împrumuturile vor ajuta statele membre să facă față creșterii bruște a cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă. Mai exact, vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea schemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare adoptate ca răspuns la pandemia de COVID-19 și destinate inclusiv lucrătorilor independenți.

Până în prezent, în cadrul Instrumentului SURE, 17 state membre ale UE au primit în total 75,5 miliarde de euro sub formă de împrumuturi „back-to-back”. În ansamblu, Comisia a propus ca 19 țări din UE să primească sprijin financiar în valoare de 94,3 miliarde de euro în cadrul SURE. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7175 secunde