1 miliard de euro de la Comisia Europeană pentru gestionarea pandemiei de coronavirus

158
1 miliard de euro de la Comisia Europeană pentru gestionarea pandemiei de coronavirus - ddd-1584731366.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România și citat de Digi 24.

România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunțarea în acest an la obligația de a solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale. În plus, vor fi mai redirecționate și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus.

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanțarea achizițiilor de echipamente de protecție, medicamente și teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situația actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilitățile medicale și a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea șocurilor financiare provocate de criza COVID-19, potrivit Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.483 secunde