Vegetarienii au inima mult mai sănătoasă

220
Vegetarienii au inima mult mai sănătoasă - images-1359756700.jpg
Decizia de a renunța la carne în favoarea unei diete vegetariene poate să aibă un efect mai mult decât benefic pentru sănătate, în special pentru sănătatea inimii, ne sugerează oamenii de știință britanici, conform clicsănătate.ro.


Experții de la Universitatea din Oxford au făcut un experiment la care au participat peste 44.000 de persoane și au descoperit că vegetarienii sunt cu 32% mai feriți de riscul de a se îmbolnăvi de inimă.


Oamenii de știință au observat din cercetări că persoanele cu mai multe probleme cardiace au fost consumatorii de carne roșie și de carne de albă, spre deosebire de persoanele vegetariene.


Doctorul Francesca Crowe spune că mesajul care trebuie perceput de pe urma acestei cercetări este că dieta reprezintă un factor important pentru sănătatea inimii, dar nu neapărat trebuie să fie adoptată o dietă vegetariană.
 
"Dietele sunt destul de diferite. Vegetarienii consumă alimente cu un conținut mai mic de grăsimi saturate, de unde se poate deduce riscul mic de a suferi de boli de inimă", spune omul de știință britanic.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Gigi Chiru spune că a votat cu inima
Pagina a fost generata in 0.4378 secunde