Alternativă la plajă pentru zilele ploioase

Turiștii iubitori de istorie sau artă pot vizita muzeele din Constanța

1159
Turiștii iubitori de istorie sau artă pot vizita muzeele din Constanța - ee4c60b6d9527af61af10a4c4c247d24.jpg

Articole de la același autor

Turiștii care își petrec vacanța pe riviera românească și sunt iubitori de istorie sau artă pot vizita mai multe obiective de acest gen din Constanța.
Edificiul Roman cu Mozaic se află în Piața Ovidiu și este deschis zilnic între orele 9,00 și 18,00. El a fost descoperit în 1959 și este un complex vast care, în antichitate, făcea legătura între orașul antic și cel al portului. Înălțat în secolul al IV-lea, edificiul era grandios, întinzându-se pe o suprafață de 2000 metri pătrați. În prezent, se păstrează doar 700 de metri pătrați.
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie se află în Piața Ovidiu.
Pentru prima dată, Remus Opreanu - primul prefect dobrogean - a sesizat necesitatea organizării unui muzeu regional. Prin grija sa și prin strădania inspectorului școlar de atunci, Ion Bănescu, au fost adunate numeroase materiale arheologice, care, în anul 1879 au format primul muzeu.
Muzeul de Artă este situat pe B-dul Tomis 82-84 și este deschis zilnic între orele 9,00 și 17,00. Înființat în 1961, Muzeul de Artă din Constanța are astăzi un patrimoniu de peste 7.300 de opere de artă românească modernă și contemporană - pictură, sculptură, grafică și artă decorativă (ceramică, porțelan, tapiserie, mobilier). Structura sa este cronologică, acoperind în acest sens exigențele unui mare muzeu și prezintă un veac de artă, de la creațiile lui Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Ștefan Ionescu Valbundea, până la numele mari ale plasticii contemporane - Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Ion Jalea, Gheorghe Anghel.
Muzeul de Artă Populară este situat pe B-dul Tomis la numărul 32 și este deschis zilnic între orele 9,00 și 17,00. Clădirea Muzeului de Artă Populară din Constanța a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, având un plan arhitectural cu influențe brâncovenești și destinată a servi inițial ca sediu al vechiului Palat Comunal.
Muzeul Ion Jalea se află pe strada Arhiepiscopiei. Colecția de sculptură "Ion Jalea", secție a Muzeului de Artă Constanța, este amplasată într-una din zonele pitorești ale orașului, încă din anul 1968.
Muzeul Marinei Române se află pe strada Traian, la numărul 53.
Amenajat în anul 1969, în fostul local al Școlii Navale, Muzeul Marinei Române are un patrimoniu care îi conferă statutul de unicat național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2304 secunde