Trucuri pentru îngrijirea crăițelor

469
Trucuri pentru îngrijirea crăițelor - 29maicraitebuna-1369834351.jpg
Crăițele sunt plante decorative care aproape nu lipsesc din grădina niciunui iubitor de plante și datorită faptului că nu au nevoie de condiții speciale pentru o dezvoltare optimă și nici nu sunt greu de îngrijit.

Trebuie avut în vedere însă că sunt iubitoare de lumină, dar reușesc să crească și în semiumbră, fără pretenții deosebite față de tem-peratură, cu excepția fazei de plantare, când nu rezistă la brumele târzii de primăvară. Nu au cerințe ridicate nici față de umiditatea solului. Se pot cultiva pe soluri variate, însă le preferă pe acelea ceva mai grele, dar bine drenate, de dorit cu orientare sudică. Nu au cerințe deosebite privind fertilitatea solului, dar sunt contraindicate solurile acide. Se pot cultiva în orice zonă, mai puțin cea montană și suportă perioade scurte de secetă. Dat fiind aspectul ornamental al plantei, se recomandă cultivarea crăițelor în parcuri, grădini, spații verzi. În perioada de înflorire, se recomandă tratarea cu îngră-șăminte sub formă lichidă.

Pentru o dezvoltare cât mai armonioasă, trebuie îndepărtate imediat florile ofilite, întrucât acestea împiedică apariția altora noi. Dacă se dorește obținerea semințelor, florile ofilite nu trebuie îndepărtate decât atunci când sunt uscate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Patru plante pentru un ficat sănătos
Pagina a fost generata in 0.5744 secunde