Trucuri pentru conservarea alimentelor

400
Trucuri pentru  conservarea alimentelor - conservarealimente-1371741738.jpg

Articole recomandate

Roșiile congelate reprezintă o alternativă la bulionul sau pasta de tomate atât de folosite în bucătărie. Acestea se spală și li se îndepărtează codița. Pentru a le coji se țin 3-4 minute în apă clocotită, după care se răcesc în apă rece. Se îndepărtează coaja cu un cuțit cu lama subțire. Se taie în jumătăți sau sferturi în funcție de dimensiuni și se pun în pungi de plastic. Atenție, legumele congelate își măresc volumul așa că asigurați-vă că rămâne puțin spațiu în pungi. Dacă nu aveți pungi mai groase, folosiți 2 pentru fiecare pachet.

Când nu folosiți o țelină întreagă la mâncarea pe care o preparați, bucata care rămâne tăiați-o în felii de un centimetru grosime. Puneți feliile într-o pungă de plastic la congelator. Data viitoare când veți dori să puneți țelină în mâncare nu trebuie decât să o scoateți din congelator și să o lăsați 5 minute în apă rece.

Legumele și fructele congelate sunt o alternativă foarte bună la conserve, deoarece prin înghețare bacteriile nu se dezvoltă. Trebuie însă să țineți minte că odată decongelate își vor pierde din fermitate, deoarece cristalele de gheață formate distrug structura celulelor. Gătite însă vor fi consumate la fel ca cele proaspete.

Iarna puteți găti ciorbe delicioase fără a folosi conserve de zarzavat. Morcovii, cartofii, păstârnacul, țelina le puteți cumpăra proaspete. Iar roșiile și ardeii se pot congela.

Toamna, spălați bine roșii și ardei căpia roșii, băgați cantități egale la robot și mărunțiți-le la cuțit. Puneți în pungi groase de plastic cantități potrivite de legume și înghețați-le. Pentru a da culoare și gust ciorbelor de iarnă nu mai este nevoie decât să scoateți un pachețel din congelator. Pentru a menține salata verde fragedă mai multă vreme spălați frunzele și puneți-le la frigider într-o casoletă de plastic bine închisă înainte de a se scurge complet de apă.

Ceapa verde se menține mai bine la frigider într-o pungă de plastic umplută cu aer și legată bine.

Fasolea păstăi verde sau galbenă se păstrează foarte bine la congelator. Spălați bine cantitatea pe care doriți să o înghețați și tăiați capătul cu codiță. Puneți păstăile pe foc 2 minute într-o oală cu apă clocotită. Răciți apoi cu apă rece și lăsați-le să se scurgă bine. Folosiți preferabil pungi groase de plastic pentru a le depozita în congelator.

(sursa:www.sfaturiculinare.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Iunie 2013
Stire din Diverse : Ingredientele unei cine rapide
Pagina a fost generata in 3.0187 secunde