Știi ce plante înfloresc și fără soare?

601
Știi ce plante înfloresc și fără soare? - 24iulieplantefarasoareb-1374665604.jpg

Articole recomandate

Îți plac florile, dar suferi din cauză că ai casa orientată spre nord sau un balcon întunecos? Nu dispera, există destule plante care preferă umbra și răcoarea, în locul razelor fierbinți de soare.

l De exemplu, un balcon răcoros, în care soarele străbate doar dimineața, este locul ideal pentru regina nopții, cerceluși sau orhidee, potrivit Casă și grădină.ro. Nu le mai poți semăna acum, dar poți cumpăra plante complet dezvoltate din florărie și le poți transplanta în ghivecele de acasă.

l Tot în balcoanele umbroase, în care soarele ajunge doar câteva ore dimineața, se simte bine orhideea Fluture (Phalaenopsis), una dintre cele mai răspândite și ieftine specii. Trebuie să o uzi doar o dată pe săptămână și ai grijă să nu rămână apă în farfurioară, să nu îi putre-zească rădăcinile. Dacă îi schimbi ghiveciul, cumpără pământ special amestecat cu mușchi și scoarță de copac. Și nu uita să alegi un ghiveci din sticlă sau plastic transparent, pentru că rădăcinile au nevoie de lumină ca și frunzele.

l În locurile cu umbră deplină, pregătește jardiniere adânci pentru regina nopții și sporul casei sau impatiens. Le poți planta împreună, punând în mijloc tufele rotunde de sporul casei și pe margini grațioa-sele regine parfumate care vor crește mai înalte. Sunt două flori ușor de cultivat și de îngrijit, care vor înflori în fiecare zi până la primele seri reci din octombrie. Ai grijă să nu se usuce niciodată pământul din jardinieră, dacă le cazezi la marginea balconului.

l Cercelușul și lobelia sunt și ele sensibile la soare și căldură. Dar în casa ta umbroasă se vor simți de minune. Plantează-le în ghivece suspendate, să le poți admira florile care atârnă peste margine. Nu uita să le uzi de două ori pe săptămână și să le pui îngrășăminte. Cu cât sunt mai bine hrănite, cu atât vor face flori mai multe și mai mari. Cât despre culoarea lor, cercelușii sunt bogați în alb, roz, roșu, mov sau siclam, iar lobelia are nuanțe intense de albastru.

Important! Aproape toate plantele care preferă umbra și umezeala au nevoie de un pământ mai acid, îmbogățit cu turbă și mușchi de pădure. Așadar, ar trebui să cumperi și îngrășământ lichid pentru plante acidofile, pe care să îl adaugi în apa de udat o dată la două săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum îngrijim plantele vara
Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Patru plante pentru un ficat sănătos
Pagina a fost generata in 2.3376 secunde