Știi care sunt joburile viitorului?

201
Știi care sunt joburile viitorului? - joburileviitor-1409235935.jpg
Dacă ești curios să afli mai multe despre joburile viitorului, află, din rândurile de mai jos, ce spune despre acest lucru, potrivit Unica.ro, Ana-Maria Cetățean, brand manager eJobs Group:

Indiscutabil, trăim într-o epocă puternic influențată de tehnologie, care determină schimbări din ce în ce mai diverse atât la nivelul comunicării interumane, influențând decisiv modul în care relaționăm unii cu ceilalți, cât și în ceea ce privește obiceiurile de consum sau felul în care analizăm și interpretăm informația. În acest context, joburile și, în general, piața muncii, se transformă.

Dacă în urmă cu 7-8 ani, joburile pentru care se căutau cei mai mulți specialiști erau cele din Inginerie/ Producție și Financiar-Contabilitate, în prezent, cele mai ofertante domenii pentru candidați sunt IT, serviciile call-center și BPO (business process outsourcing – n.r.). Cu siguranță, în viitorul apropiat, foarte multe companii vor urmări să recruteze candidați care dețin o specializare într-un anumit domeniu, dar care au și competențe digitale sau tehnice, care să le permită să înțeleagă și să interacționeze cu procese și funcțiuni.

Dar în viitorul mai îndepărtat, peste 10-20 de ani?

Nu putem să prevedem ce ne rezervă viitorul. În urmă cu 20 de ani, nici nu ne gândeam că vom ajunge să ne trimitem CV-uri online, aplicând la joburi prin intermediul internetului. Evoluția mediului digital a permis ca, încă de acum 15 ani, odată cu apariția site-ului de recrutare eJobs.ro, să beneficiem de această facilitate. Tendințele actuale arată că oamenii vor fi din ce în ce mai contectati la mediul online, prin intermediul device-urilor mobile. "Dependența" de informație va genera, cu siguranță, comportamente noi de consum și, odată cu ele, joburi noi care să ne permită să lucrăm de la distanță, indiferent de domeniu, să accesăm informația de oriunde și oricând, în condiții de siguranță și confidențialitate a datelor, să învățăm de la distanță, depășind barierele culturale sau lingvistice și chiar să interacționăm cu "obiectele inteligente". "The Internet of Things" este una dintre cele mai vechiculate tendințe ale viitorului, care a început cu telefoanele inteligente și continuă cu locuințele, automobilele sau magazinele inteligente.

Ce abilități se caută cel mai mult la ora actuală?

Între abilitățile cele mai importante solicitate de companii la angajare, se numără cele digitale: de la capacitatea de bază de a folosi un computer, până la cunoașterea unor programe specializate, conform specificului activității desfășurate. Spre exemplu, joburi creative precum cel de designer vestimentar, implică folosirea programelor specializate pentru construirea tiparelor sau simularea modelelor. În egală măsură, cunoașterea limbilor străine, capacitatea de a lucra în echipă și de a comunica se numără printre cerințele cele mai menționate de către angajatori. Acest lucru se datorează faptului că, din ce în ce mai mult, oamenii ajung să lucreze în echipe multiculturale și multilingvistice sau să lucreze de la distanță pentru companii localizate în țări pe care poate nici măcar nu le-au vizitat vreodată.

Tendințe noi pe piața muncii

Față de anii precedenți, cu siguranță, piață muncii este mai dinamică, dar și mai pretențioasă în ceea ce privește candidații. Angajatorii pun din ce în ce mai mult accent pe abilitățile candidaților, care să vină în completarea educației, a cunoștințelor și a specializărilor lor. În condițiile în care întreaga lume se schimbă într-un ritm foarte rapid, și joburile evoluează odată cu piața. Tocmai de aceea, este important ca, indiferent de domeniul de activitate, profesioniștii să aibă capacitatea continuă de a învăța, de a se adapta nevoilor domeniului din care fac parte și, de ce nu, de a-și dezvolta competențe noi, în arii conexe specializării lor de bază. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5872 secunde