Spectacole, parade și artificii, de Ziua Marinei, pe tot litoralul românesc

2162
Spectacole, parade și artificii,  de Ziua Marinei, pe tot litoralul românesc - fotofondziuamarinei2-1534167988.jpg

Articole de la același autor

În anul Centenarului, Statul Major al Forțelor Navale marchează aniversarea Zilei Marinei Române printr-o serie de evenimente, la care vor participa mii de marinari militari, zeci de nave și numeroase aparate militare de zbor.

Ziua Marinei Române a fost organizată pentru prima dată în anul 1902, la Constanța, la data de 15 august, cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare națională. În anul Centenarului Marii Uniri, sărbătoarea marinarilor a devenit un amplu festival al mării și al tradițiilor marinărești, iar orașul Constanța este nu numai poarta principală de ieșire a țării noastre la Oceanul Planetar, ci este și capitala Mării Negre pentru toți românii.

La fel ca în fiecare an, de Ziua Recunoștinței, marinarii militari vor participa marți, 14 august, începând cu ora 08.30, la ceremonia militară și religioasă, organizată în memoria eroilor militari la Monumentul Marinarilor de pe faleza din Constanța.

Marți, 14 august, de la ora 10.00, va fi organizată pe faleza din Constanța o ceremonie militară pentru acordarea Drapelului de Luptă al Batalionului de Sprijin al Forțelor Navale "Ovidius", după care vor fi acordate, din partea conducerii Ministerului Apărării Naționale, distincții și medalii militare.

Programul zilei de 15 august, pe ore

Exercițiul Naval Forțele Navale Române 18, cel mai mare spectacol naval al anului, este programat miercuri, 15 august, între orele 10.00 și 12.30, la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea. Activitățile specifice vor continua, între orele 13.00 și 15.00, în Portul Tomis din Constanța, unde marinarii militari vor organiza jocuri și concursuri tradiționale marinărești. Ziua se va încheia cu concertul Muzicii Militare a Forțelor Navale, susținut pe faleza din Constanța, începând cu ora 20.00, iar marinarii militari se vor retrage cu torțe, în intervalul orar 21.00 - 23.00, în orașele Constanța și Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3931 secunde