Specialiști din 10 țări, reuniți la Muzeul de Istorie

224
Specialiști din 10 țări, reuniți la Muzeul de Istorie - fondcinecandideaza1474991064-1534753178.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) vă invită, în următoarele cinci zile, la un simpozion internațional de specialitate intitulat "Advances in ancient Black Sea Studies: Scholarly Traditions & Preservation of cultural Heritage".

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, temele abordate vor fi progresul înregistrat în studierea istoriei Mării Negre, tradițiile științifice și conservarea patrimoniului cultural.

La eveniment vor lua parte o serie de specialiști de renume de la instituții europene de mare prestigiu din Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Spania, Belgia, Federația Rusă, Ucraina, Polonia și Georgia. România este reprezentată de specialiști ai instituțiilor de profil din București, Iași, Cluj, Tulcea și, evident, Constanța. Simpozionul este organizat sub semnul Centenarului Marii Uniri a românilor de la 1 Decembrie 1918.

Organizatorii sunt Institutul de Arheologie Iași al Academiei Române și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul UEFISCDI (Autoritatea Națională Română pentru Cercetare Științifică) și al Consiliului Județean Constanța.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc astăzi, 20 august, la ora 17.30, în Aula "Adrian Rădulescu" a muzeului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6645 secunde