Sindromul ADHD se poate trata cu succes

755
Sindromul ADHD se poate trata cu succes - 51beaebc231c8720d18d10b0008693dc.jpg
Există soluții în tratarea deficitului de atenție șși hiperactivitate (ADHD) la copii. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii în psihiatria pediatrică, reuniți zilele acestea la București, în cadrul celei de a treia ediții a Congresului Național de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului.
"Vestea bună este că, depistată și tratată consecvent, tulburarea are mari șanse să dispară, iar copilul va deveni un adolescent și apoi un adult sănătos. Părinții trebuie să înțeleagă că, odată început tratamentul, acesta nu trebuie oprit. De altfel, medicul are un rol foarte important în reușita tratamentului", a declarat prof. dr. Mircea Tiberiu, seful Clinicii de Neuropsihiatrie pediatrică a Spitalului "Louis Turcanu" din Timișoara.
Practic, tratamentul ADHD trebuie stabilit, administrat și oferit de o întreagă echipă multidisciplinară din care fac parte medici psihiatri, neuropsihiatri de copii, psihologi, dar și familiile copiilor cu probleme de sănătate mintală.
"Prognosticul ADHD poate fi excelent, dacă strategiile terapeutice se inițiază din timp și se iau în considerare comorbidități minore și variabilitatea individuală ca răspuns. Pacienții diferiți presupun o abordare terapeutică diferită", a precizat prof.dr. Iuliana Dobrescu, președinta Asociației Române de Psihiatria Copilului și Adolescentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Ravioli cu brânză și cu legume proaspete
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Usturoiul - inamicul viermilor intestinali
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Spectacole la Teatrul "Agon"
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Ubisoft prezintă H.A.W.X 2 - The 8-Bit Game
Sâmbătă, 04 Septembrie 2010
Stire din Diverse : Toshiba propune o experiență 3D avansată
Pagina a fost generata in 1.8796 secunde