Se continuă alăptarea și sub tratament medical?

480
Se continuă alăptarea și sub tratament medical? - alaptare-1415977193.jpg

Articole recomandate

În timpul alăptării, administrarea unor medicamente poate avea efecte nocive asupra copilului. De aceea, înainte de a lua un medicament, potrivit csid.ro, este bine ca mama să citească cu atenție prospectul acestuia. De asemenea, în decizia de a continua alăptarea când o mamă ia un medicament, trebuie să se aibă în vedere și faptul că este posibil că sugarului să nu i se transmită nimic prin lapte. De asemenea, trebuie luat în considerare riscul nealăptării pentru sugar, la fel ca și pentru mamă.


Reacția de respingere a copilului

Încetarea alăptării pentru o săptămână poate rezulta în înțărcare, riscând ca sugarul să nu mai accepte sânul. Pe de altă parte, trebuie luat în considerare că mama care nu mai alăptează poate sfârși cu sânii inflamați și dureroși.

Important! Majoritatea medicamentelor ajung în laptele matern, în general, în cantitate mică. Foarte puține medicamente sunt cele care pot cauza probleme sugarilor chiar și în doză mică în timpul alăptării, de aceea este important să se citească prospectul cu mare atenție. 


Majoritatea medicamentelor luate în timpul alăptării sunt sigure dacă: sunt prescrise și pentru sugari, cantitatea pe care sugarul o asimilează prin lapte este mult mai mică decât cea pe care ar asimila-o dacă i s-ar administra medicamentul direct, sunt considerate ca fiind fără niciun risc dacă sunt administrate pe perioada sarcinii, nu sunt absorbite de stomac sau intestine și nu ajung în lapte! 


Medicamentele aplicate pe piele, inhalate (medicamente pentru astm) sau aplicate la nas sau ochi sunt aproape întotdeauna fără riscuri în timpul alăptării, iar anestezicele locale nu sunt absorbite de stomacul sugarului și nu prezintă niciun risc pentru copil.

În schimb, anestezicele generale ajung în lapte doar în cantități foarte mici (ca toate medicamentele) și nu sunt înregistrate efecte directe asupra sugarului (de obicei, sunt reținute de organism foarte puțin și sunt eliminate extrem de rapid de corp).

Nu se cere întreruperea alăptării în cazul administrării unor vaccinuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Când și cum îmi înțarc bebelușul
Pagina a fost generata in 1.684 secunde