Rusia a anulat planurile de instalare a mozaicului cu Vladimir Putin într-o catedrală a armatei

Vineri, 01 Mai 2020, 17:51
97
Rusia a anulat un plan de instalare a unui mozaic reprezentându-l pe președintele Vladimir Putin într-o catedrală nou construită și dedicată armatei, a anunțat vineri un înalt reprezentant al clerului, informează agerpres.ro


Putin și alți înalți oficiali, inclusiv ministrul apărării Serghei Șoigu, erau înfățișați pe mozaicul glorificând anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014.


Fotografii ale mozaicului au apărut în presă în timp ce lucrarea era în curs de realizare, încă neinstalată în biserică.


"Potrivit dorinței șefului statului, comitetul artistic a decis să nu instaleze" mozaicul, a anunțat episcopul ortodox rus de Klin, Ștefan, care se ocupă de viitoarea catedrală.


Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus la începutul acestei săptămâni că șeful statului consideră că este prematur să fie înfățișat pe o sfântă relicvă.


Biserica Ortodoxă Rusă respectă poziția lui Putin cu privire la această chestiune.


"În conformitate cu sugestia șefului statului, consiliul artistic a decis să nu-l instaleze", a spus Ștefan.


Construcția catedralei, în Parcul "Patriot" de la Kubinka, o suburbie a Moscovei, urmează să fie finalizată săptămâna viitoare de Ziua Victoriei, marcând a 75-a aniversare a sfârșitului celui de-Al Doilea Război Mondial în EuropaArticole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 2.3841 secunde