Orașul în care nu se vorbește la telefon

848
1
Chiar dacă nu vă vine să credeți, totuși el există, dar evident că nu în România. La noi, telefonul mobil a devenit o prelungire a… mâinilor.

E vorba de orașul Chapel Hill, Carolina de Nord (SUA), unde, începând cu această lună, vorbitul la telefonul mobil în timpul șofatului va fi ilegal.

Orașul a devenit primul din lume care a interzis folosirea telefonului mobil, chiar și cu dispozitive hands-free, precum bluetooth sau căști, în timpul șofatului.

După doi ani de discuții, Consiliul Local a votat această lege, trecând "la mustață" din cauza celor care s-au opus.

Există totuși mici excepții, șoferul având dreptul să își sune un membru al familiei sau să efectueze apeluri de urgență.

Amenda în cazul în care cineva va încălca această lege va fi mică, de numai 25 de dolari, însă poate fi considerat un pas înainte privind siguranța în trafic. 

Comentează știrea

hmmm
19 iunie 2012
telefonul mobil

La noi, telefonul mobil a devenit o prelungire a… mâinilor... este o necesitate... nu o prelungire a mainilor... poate pentru tine e o excrescenta... de cate ori il incarci in 48 de ore? rezisti fara el? poti sa te documentezi in absenta lui? incearca sa fi profi cand scrii un articol... incearca sa te documentezi care este topul tarilor unde se foloseste cel mai mult [minute/ utilizator/ 24 ore] si apoi... nu mai denigra cuvantul "roman" "doar la noi nu se poate... muta-te in Chapel Hill US, in fata capelei... apoi legea se refera la folosirea telefonului de catre sofer... off off... mai mai... si ne miram de ce suntem in starea asta...

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Stire din Diverse : Paste cu pui și sos (peste 4 ani)
Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Stire din Diverse : Vișinele combat anemia
Pagina a fost generata in 1.6311 secunde