O zi de poveste la Ziua Lacului Vidra

375
O zi de poveste la Ziua Lacului Vidra - laculvidra-1340379785.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 30 iunie, va avea loc festivalul Ziua Lacului Vidra, proiect finanțat din fonduri europene, care are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turiști într-o zonă nedescoperită cu adevărat, o zonă sălbatică, străjuită de munți, un colț de natură feeric din inima Munților Lotrului, unde liniștea cu greu poate fi egalată.

Evenimentul se va desfășura în stațiunea Vidra, județul Vâlcea, și va fi prezentat de Bogdan Nicolai - realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, iar publicul poate fredona melodii de suflet alături de Compact și Direcția5.

Lacul Vidra se află în inima Munților Lotrului, la granița județului Vâlcea cu Alba, Gorj, Hunedoara și Sibiu, mai precis în stațiunea Vidra, la 30 km amonte de stațiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan oferă vizitatorului prilejul de a cunoaște una dintre cele mai frumoase zone montane ale țării. Drumurile înguste prin mijlocul vegetației luxuriante creează senzația unei lumi de poveste, te aștepți la orice pas să te întâlnești cu Hansel și Gretl sau cu Scufița Roșie.

Bogată în activități culturale, majoritatea zonelor poartă amprenta specificului tradiției locale. Așa cum scria Alexandru Vlahuță în "România pitorească", referindu-se la plaiurile vâlcene, generoasă, natura a dat acestui ținut "cu amândouă mâinile din toate frumusețile și din toate comorile cu care-i înzestrată Țara Românească".

Lacul și locurile din zonă, cu un potențial turistic natural complex, au un farmec aparte, fiind încărcate de basme și legende pe care bătrânii satelor le păstrează în memorie și sunt totdeauna pregătiți să le împărtășească cu vizitatorii curioși. Nu e zidire veche, ruină, movilă de pământ, de care să nu fie legat un cântec, o legendă, un nume de viteaz.

Turiștii și amatorii de natură care doresc să viziteze o destinație pentru drumeție, refacere, odihnă, aventură sau sport sunt așteptați într-o zonă care beneficiază de atracții formidabile: chei, cascade, peșteri, peste 80 de trasee marcate și întreținute, posibilitatea practicării alpinismului, schiului, pescuitului și vânătorii sportive, precum și numeroase puncte belvedere.

Turismul montan beneficiază de condiții deosebite de cazare și petrecere a vacanțelor în stațiunile de acum celebre, Voineasa și Vidra. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Stire din Diverse : Jeleu de căpșuni cu suc de mere
Pagina a fost generata in 1.8438 secunde