O univeritate din SUA antrenează câini penru a detecta cazurile de COVID-19

Joi, 30 Aprilie 2020, 20:46
112
Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile, informează agerpres.ro.


Centrul veterinar al celebrei universități desfășoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt câini, care vor fi expuși unor mostre ale pacienților infectați cu noul coronavirus pentru a vedea dacă pot să detecteze virusul.


Potrivit universității, câinii care participă la acest studiu sunt deja capabili să detecteze diferite maladii.


De fapt, centrul veterinar al universității realizează astfel de programe din 2013, când a fost demarată o investigație pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian; în prezent ei sunt folosiți pentru a detecta și afecțiuni precum diabetul sau anevrismul.


Dacă studiul dă rezultate satisfăcătoare, universitatea asigură că utilizarea preliminară a câinilor pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.


Potrivit cercetătorilor, câinii pot fi deosebiți de utili în detectarea, mai ales a persoanelor asimptomatice, care nu prezintă simptome dar răspândesc virusul.


"Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiți pentru a găsi materiale explozibile sau droguri", a explicat unul dintre cercetători.


SUA au depăși miercuri un milion de cazuri pozitive de COVID-19, care a provocat cel puțin 61.000 de decese în întreaga țară, potrivit bilanțului realizat de Universitatea John Hopkins.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 2.7696 secunde