Mini-ghid pentru îngrijirea părului

104
Mini-ghid pentru îngrijirea părului - ghidingrijire-1378380147.jpg

Articole recomandate

E un ritual pe cât de banal, pe atât de dificil, dovadă că rezultatele nu sunt întotdeauna mulțumitoare. Află de ce...

Șamponul, doar pentru scalp!

Înainte să decizi că șamponul tău e "apă de ploaie", întreabă-te dacă nu cumva îl folosești... greșit! Rostul său este să neutralizeze grăsimea și depunerile de la rădăcină. Masează-ți doar scalpul cu șampon, până face spumă.

Balsamul, interzis la rădăcină!

Dacă rădăcina este rezervată șamponului, balsamul nu trebuie să ajungă pe scalp, ci doar pe lungimea părului. Această precizare lămurește pentru totdeauna confuzia creată în jurul balsamului, conform căreia acesta ar subția părul. Aplică-l de fiecare dată, doar de la nivelul tâmplelor și masează ușor vârfurile.

Respectă instrucțiunile

Dacă pe eticheta măștii de păr sau tratamentului este specificată frecvența și durata utilizării, așa trebuie să procedezi. Dacă o folosești mai des sau o lași mai mult, nu vei obține rezultate mai bune, indiferent dacă vorbim de produse profesionale sau comer-ciale. Pentru a spori eficiența produselor, acoperă-ți capul cu o cască de duș din plastic, după aplicarea măștii; căldura asigură o mai bună pătrundere în firul de păr.

Aplică tratamentele pe părul semi-uscat

Dacă nu sunt folosite corect, balsamurile fără clătire, spray-urile de îngrijire sau uleiurile de păr nu dau randamentul promis. Aplicate pe părul ud, acestea sunt diluate și nu pot acționa corect. Absoarbe excesul de apă cu un prosop și așteaptă câteva minute pentru ca părul să se zvânte, și abia apoi aplică tratamentul, urmând să-ți perii șuvițele, pentru a distribui uniform produsul.

Clătește-te cu apă rece

Dacă spălarea cu apă caldă (nu mai mult de 40 de grade) permite o curățare optimă a rădăcinilor și firului de păr, încheierea ritualului cu apă rece este garanția unui păr neted și strălucitor.

Usucă-l mai cu milă!

Abuzul de aparate de styling și frecarea părului cu prosopul reprezintă o formă de agresare a părului. Cel mai bine ar fi să-ți aduni părul într-un turban făcut din prosop și apoi să-l lași să se usuce de la sine.

(sursa: www.cosmopolitan.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 August 2013
Stire din Diverse : Cele mai sexy culori de păr
Pagina a fost generata in 2.8637 secunde