Inovație de la Volvo

Mașinile vor evita singure pietonii, din 2010

1043
Mașinile vor evita singure pietonii, din 2010 - 564d821b70f17d228316b4584180987c.jpg
Volvo mai face un pas uriaș în domeniul siguranței pe șosele, lansând două sisteme impre-sionante - Collision Warning & Full Auto Break și Pedestrian Safety.
Cele două sisteme îi ajută pe șoferi să evite pietonii care se află în fața mașinii, prin acționarea automată a frânelor.
"Sistemele anterioare au fost create pentru a evita accidentele cu alte mașini din trafic. Noile funcții măresc siguranța pietonilor, deoarece am avansat de la 50 la 100% în ceea ce privește frânarea complet automată", spune Thomas Broberg, expert al Volvo Cars.
Potrivit spuselor sale, noile sisteme vor intra pe piață în 2010, scopul constructorului suedez fiind ca niciun pieton să nu mai fie ucis sau rănit grav de către o mașină Volvo, în 2020.
În Europa, procentul accidentelor în care sunt implicați pietoni este de 10-25%, unul dintre cei mai importanți factori fiind și vitezele de deplasare ale mașinilor.
Riscul ca un pieton să moară, atunci când este lovit de o mașină care circulă cu 50 km/h este cu 85% mai mare decât în cazul în care viteza de deplasare ar fi de 25 km/h.
Sistemul dezvoltat de Volvo se bazează pe senzori, care scanează drumul și acționează automat frânele. Evident, cu cât viteza este mai mică, cu atât sistemul este mai eficient. Pentru viteze de maximum 25 km/h, mașina poate fi oprită din timp, evitând complet orice impact (doar dacă pietonul nu se decide să alerge SPRE mașină). La viteze mai mari, sistemul Collision Warning reduce viteza cu până la 75%.
"Având în vedere cât de mulți pietoni sunt accidentați, este foarte bine dacă reușim să reducem măcar cu 20% riscul accidentelor", a mai spus Broberg.
Collision Warning with Full Auto Brake și Pedestrian Safety funcționează cu ajutorul unui radar integrat în grila mașinii și al unei camere video amplasate în spatele oglinzii retrovizoare, totul fiind controlat de o unitate centrală. Mai exact, radarul detectează obiectele și calculează distanța până la ele, în timp ce camera le identifică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4192 secunde