Mașina de spălat vase, un moft?

423
Mașina de spălat vase, un moft? - masspalatvase-1416407124.jpg
Indiscutabil, progresul tehnologic a făcut ca o mare parte dintre activitățile casnice efectuate altădată manual să fie realizate în prezent de aparate din ce în ce mai performante și sofisticate. Cât de eficientă este această varianta în cazul spălării vaselor, încearcă să ne convingă specialiștii Casa.mea.ro:

Înainte de a investi într-un aparat electrocasnic trebuie să cunoști beneficiile pe care acesta le oferă. Dacă nu deții încă o mașină de spălat vase, află în ce condiții este avantajoasă, ce dezavantaje prezintă, cum funcționează și ce programe poate conține. Aceste aspecte te vor ajută să știi în ce măsură reprezintă un moft sau o necesitate.

Tipuri diferite

Mașina independentă este recomandată pentru bucătăriile care nu permit încorporarea aparatelor electrocasnice, aceasta putând fi plasată într-un alt spațiu din casă (debara, cămară), cu condiția să aibă acces la o sursă de apă. Mașina incastrabilă se poate ascunde în mobilier și este indicată în situațiile în care bucătăria oferă suficient spațiu pentru a o include.

În funcție de cantitatea de vase

Există modele în care încape un set de vase de 4, de 9 sau de 12 persoane. Avantaje Mașină de spălat vase poate constitui o necesitate în unele situații, după cum în altele poate fi o investiție inutilă. Achiziția acesteia ține nu numai de calitățile produsului, cât și de nevoile fiecărei familii, de membrii ecesteia, de cantitatea de vase care trebuie spălată.

Avantaje

Cele mai relevante avantaje ale mașinii de spălat vase sunt: Te ajută să economisești timp și îți oferă posibilitatea să folosești timpul în alte scopuri. De asemenea, reprezintă cea mai bună modalitate de a-ți proteja mâinile întrucât mașină permite folosirea unor detergenți mai duri care prin spălare manuală ar afecta pielea și unghiile. Te bucuri de confort. Efortul depus pentru spălatul vaselor este exclus prin apelul la mașină de spălat. Reprezintă un spațiu potrivit pentru depozitarea veselei.

Dezavantaje: Durata destul de mare pentru spălare constituie un inconvenient major. Deși există programe cu spălare rapidă de aproximativ 30-35 de minute, pentru vasele mai puțin murdare, majoritatea programelor durează de la 1 la 2 ore. Pentru o cantitate mai mică de vase, timpul este mai scurt prin spălare manuală. Calitatea spălării de multe ori este îndoielnică. Când apa este de proastă calitate și nu se folosesc săruri de dedurizare și agenți de clătire, vasele nu vor fi conform așteptărilor. De asemenea, trebuie luat în calcul și faptul că vasele ce prezintă un grad ridicat de murdărie necesită o spălare manuală înainte de a fi introduce în mașină. Vasele de mari dimensiuni sunt imposibil de spălat la o astfel de mașină deoarece nu încap. Și în acest caz, intervine spălarea manuală. Zgomotul reprezintă un alt dezavantaj al mașinii de spălat vase. Dacă acesta se asociază cu cel al hotei sau al altor aparate cu uz casnic, disconfortul va fi și mai mare. Modele mai vechi sunt mai zgomotoase decât cele noi. Prețul acestor aparate electrocasnice este destul de ridicat și valoarea crește în funcție de performanță mașinii. Pentru o familie mai puțin numeroasă, spălarea manuală a vaselor ia mult mai puțin timp decât prin folosirea mașinii. Cu alte cuvinte, dacă familia are puțini membri, investiția este nejustificabilă.

Funcții/Programe - O mașină de spălat vase este cu atât mai eficientă cu cât dispune de mai multe funcții și programe speciale, care fac spălarea vaselor mai bine, cu consum de energie și apă mai mic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Trucuri pentru o supă delicioasă
Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Sfaturi utile în bucătărie
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : E bine să ai acvariu în casă?
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Plantă de apartament de sezon
Pagina a fost generata in 2.8514 secunde