Lucruri pe care le ținem în casă și care ne fac să ne simțim triști

442
Lucruri pe care le ținem în casă și care ne fac să ne simțim triști - lucruripecareletiiincasa-1493996213.jpg
Stările pe care le avem sunt influențate de multe ori de lucruri la care nici măcar nu ne gândeam, iar starea de tristețe poate fi pusă pe seama unor lucruri pe care le ținem în casă, scrie avantaje.ro


Spațiul în care trăim trebuie să ne inducă o stare de bine și să ne simțim relaxați. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ba mai mult, în momentul în care ajungem acasă suntem triști fără motiv, acest lucru poate fi din cauza lucrurilor pe care le avem în casă, potrivit goodhousekeeping.com.


1. Lucrurile copiilor
Când vine vorba despre lucrurile copiilor nu ne referim doar la câteva jucării împrăștiate prin casă, ci la dezordinea de zi cu zi. Jucării aruncate pe covor, haine, accesorii sau desene sunt doar câteva dintre lucrurile care le provoacă părinților o stare de nervozitate. Mai mult, dezordinea provocată de lucrurile copiilor este un adevărat coșmar pentru părinți, fiind foarte greu de curățat. O soluție pentru a menține situația sub control este depozitarea lucrurilor în cutii.


2. Cadourile vechi
Amintirile și cadourile vechi pot fi o sursă de tristețe, mai ales dacă sunt legate de persoane care nu mai fac parte din viața noastră sau care nu mai sunt printre noi. Pentru a evita situațiile în care îți amintești mereu de o persoană, păstrează aceste lucruri într-un loc care să nu se afle la vedere.


3. Cărți pe care nu le mai citești
Sunt cărți reprezentive pentru orice persoană, cărți care amintesc de diferite perioade ale vieții. Pentru a nu rămâne cu gândul în trecut este bine ca aceste cărți să fie depozitate într-un loc diferit de cel în care îți petreci majoritatea timpului.


4. Lucrurile din copilărie
Știm că este greu să renunți la păpușa sau ursulețul din copilărie, însă acestea îți pot provoca emoții nu tocmai dintre cele mai plăcute. Episoadele de nostalgie sunt normale în viața fiecărei persoane, însă de multe ori ele pot provoca stări de tristețe și de anxietate. Conștientizarea faptului că acea perioadă a vieții s-a încheiat poate reprezenta un moment mai puțin fericit pentru anumite persoane, motiv pentru care ar fi bine ca aceste lucruri din copilările să nu fie așezate astfel încât să le vedem zilnic.


5. Ustensile care amintesc de un hobby mai vechi
Dacă în urmă cu ceva ani ți-ai achiziționat o serie de ustensile legate de un anumit hobby, ar fi bine să le depozitezi într-un alt loc. Văzându-le zilnic, vei realiza că nu te-ai mai ocupat de acest hobby, lucru care te poate frustra și întrista.


6. Draperiile închise la culoare
Draperiile închise la culoare sunt o idee bună dacă îți dorești să controlezi cantitatea de lumină care îți pătrunde în casă. Totuși, acestea vor întuneca foarte mult spațiul, lăsând senzația unui loc rece și sobru. Acest spațiu îți va influența automat și starea de spirit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Eveniment important în comuna Grădina
Pagina a fost generata in 1.4753 secunde