Limba tătară, în 32 de module pe www.tatars.eu

939

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România și Universitatea Tehnică și Pedagogică din Simferopol - Crimeea au organizat de curând, la Universitatea "Ovidius", duplexul "Renașterea limbii tătare". Acțiunea, organizată sub egida Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, a marcat și promovarea unui proiect de formare a celor care predau limba tătară în cadrul comunității din România.
Proiectul propus conține 32 de module care urmează a fi integrate în pilonul e-learning din cadrul paginii web www.tatars.eu. În cadrul acțiunii de săptămâna trecută au fost lansate și primele trei module, dar și aplicații multimedia de învățare a alfabetului tătar pentru clasele I, precum și un pachet de materiale didactice sub formă de teme și exerciții acestea urmând a fi extinse pentru întreg ciclul primar.
La evenimentul de la Universitatea "Ovidius" au participat turcologi și specialiști în limba și literatura tătară. Din partea UDTTMR, la duplex au fost prezenți prof. univ. dr. Nevzat Y. Sarigõl, prof. univ. dr. Agiemin Baubec și prof.dr. Mamut Enver și Nedret, precum și cadre didactice care predau cursurile de limba tătară în Constanța, Medgidia și Tuzla.
Duplexul a fost posibil grație sprijinului televiziunii ATR din Crimeea.
Tot în cadrul acțiunii, prof. dr. ing. Eden Mamut a propus ca 40 de elevi care participă la cursurile de limba tătară să beneficieze de o excursie în Crimeea, în perioada vacanței de vară, învățăceii având astfel posibilitatea să cunoască îndeaproape cultura și civilizația tătarilor crimeeni și să aprofundeze limba tătară.
Președintele Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, Rifat Çubarov, a salutat inițiativa organizatorilor, asigurându-i, totodată, de sprijin pe parcursul derulării modulelor de învățare a limbii tătare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Supă orientală de văcuță cu tăiței
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Diverse : Educă-l să te asculte
Pagina a fost generata in 1.9312 secunde