Lacul Sfânta Ana

321
1
Astăzi are loc "Ziua Lacului Sfânta Ana", singurul lac de origine vulcanică din Europa Centrală și de Est, situat la hotarul dintre județele Harghita și Covasna, la altitudinea de 946 m, în masivul Ciomatu, la 28 de km de Băile Tușnad și la 28 de km de Băile Balvanyos.

Cei care sunt în zonă și ajung la ziua lacului, se vor bucura de competiții atent pregătite, vor descoperi tradițiile și valorile locale dar și gustul tradițional al bucatelor secuiești pe muzica și în dansul popular zonei iar spre seară în ritm de rock. Totodată au ocazia să afle legendele și datinile străvechi chiar de la localnici.

"Lacul Sfânta Ana reprezintă pentru turiști una dintre moda-litățile cele mai potrivite de a evada din rutina de zi cu zi și de a se bucura de o gură de aer curat, natura virgină și peisaje mirifice. În plus, lacul și împre-jurimile sale oferă numeroase soluții pentru petrecerea timpului liber. Munții ascund locuri fascinante, iar o plimbare călare este un bun prilej de cunoaștere, recreere, dar și de tratament. O plimbare cu barca pe lac e sănătate curată, datorită faptului că zona este puternic ionizată negativ, iar oamenii locului spun că efectul de relaxare asupra sistemului nervos se simte imediat" ne prezintă locul Asociația Eco-Hangu, organizatoarea evenimentului sponsorizat din fonduri europene. 

Comentează știrea

Ampoitza
21 iulie 2012
Carcoteli

Daca aveti mila de masina voastra,va recomand sa evitati.Pacat de lac.Drumul neingrijit de vreo 30 ani.Gropi(a fost odata pe acolo asfalt).Parcarea acolo=10 lei

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4256 secunde