La Port Cetate, Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară

553
Cei care vor fi în concediu în perioada 19 - 26 august și nu au încă o destinație anume, pot alege să meargă în Portul Cultural Cetate - județul Dolj. Acolo se va ține, pentru a treia oară, Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară, festin de film balcanic, condimentat cu producători, regizori, actori, critici de film și jurnaliști din România și de-aiurea. Festin pentru că filmul va fi asortat cu bucate și vin rece "invitații având prilejul să deguste pe-ndelete de-licatese culinaro-cinematografice," după cum anunță organizatorii.

"Intenția noastră este ca, în-cepând cu această ediție, festivalul să-și asume deschiderea și către alte coordonate ale universului cinematografic mondial", a declarat Marian Țuțui, directorul artistic al festivalului. "Un prim pas este tema provocatoare a semi-narului internațional Evadarea din Balcani, ce va avea loc cu prilejul festivalului nostru. Al doilea pas este intenția noastră de a prezenta festivalul și în cadrul unei săptămâni a filmului balcanic, probabil la Moscova. Motiv pentru care invitatul de onoare al ediției de anul acesta este binecunoscutul cineast Karen Șahnazarov, directorul general al concernului cinematografic Studiourile Mosfilm".

Timp de o săptămână, zi și noapte, vor rula pe un ecran în aer liber, pe malul Dunării, scurtmetraje, lung metraje și documentare din și despre spațiul și mentalitățile balcanice.

Comuna Cetate, nume căpătat în urma vestigiilor geto-dace descoperite în zonă, purta numele de "Ulmi" datorită ulmilor care împădureau locurile în vechime. În afara plajei care se lungește pe malul Dunării pe aproximativ 3 km, turiștii mai pot vizita conacul boierului Constantin Druga, loc pe care localnicii îl numesc și azi "castelul Druga", mănăstirea de la Maglavit, și debarcaderul de la Calafat, oraș situat la aproximativ 30 de km de Cetate, de unde se poate trage o uitătură și spre orașul Vidin al cărui debarcader se află peste Dunăre de Calafat.

Portul Cetate se află la kilometrul 811 al Dunării iar accesul se poate face prin rețeaua de drumuri naționale Calafat - Turnu Severin (sursa:wikipedia).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0378 secunde