Iasomia - cu cele mai parfumate flori de vară

257
Iasomia - cu cele mai parfumate flori de vară - iasomia-1497010718.jpg
Cunoscută și sub numele de lămâiță, iasomia este un arbust care se umple de flori cu parfum irezistibil, la începutul verii. Se poate spune despre iasomie că este arbustul cu cele mai parfumate flori de vară. Partea cea mai frumoasă din povestea despre iasomie este că florile, albe, frumoase și delicate au o viață lungă, iar arbustul este minunat ca plantă decorativă în curți și grădini, atât prin aspect, cât mai ales prin parfum. 


Dacă vrei să plantezi iasomia, alege un loc însorit, scrie casa-gradina.ro.


Soarele este cel mai bun stimulent pentru o mare producție de flori. Al doilea detaliu este că acest arbust are nevoie de mult spațiu, pentru a crește și a se răspândi. Poți folosi aceasta tendință naturală și poți planta iasomia lângă garduri, în locurile limită ale grădinii, pentru ca acesta să se dezvolte în voie și să cucerească spațiul. Îl poți folosi ca arbust de fundal. Trebuie doar să te asiguri că este plantat într-un loc de unde te poți bucura și tu de mirosul său dulce. Iasomia poate fi plantată în grupuri, pe post de gard viu, sau individual, în grădină ta. Deși tolerează o varietate de soluri, iasomia se dezvoltă cel mai bine în locurile care drenează bine excesul de apă. 


Poți pune în grădină plantele crescute în containere, din primăvară până în toamnă. Pregătește locul de plantare utilizând o furcă pentru a afâna pământul, apoi sapă o groapă de 30-40 centimetri adâncime și pune înăuntru îngrășământ natural, pe un strat de 5-10 centimetri grosime. 


Curățarea atentă și periodică a crengilor de iasomie o va ajuta să se dezvolte mai viguros. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3777 secunde