Hotelurile din Costinești, ocupate 100%, mai mult de studenți

571
Hotelurile din Costinești,  ocupate 100%, mai mult de studenți - plajacostinesti3-1314368614.jpg
Studenții profită la maximum de ultimul week-end al verii. La fel și hotelierii din Costinești, care încheie contracte cu asociații studențești și au grad de ocupare 100% în această perioadă.

Prima tabără destinată studenților s-a organizat în Costinești, în anul 1949. După 10 ani, a fost inaugurată tabăra internațională a studenților, ca urmare a colaborării Asociației Stu-denților din România și Uniunii Inter-naționale a Studenților.

Așa a luat naștere capitala vacanțelor estivale ale tineretului, Costinești.

Astăzi, hotelurile din apropierea plajei Costinești profită de prezența la mare a studenților. Hotelul Criss, aflat la numai 100 de metri de plajă, are 50 de camere, toate ocupate, în urma încheierii unui contract cu Uniunea Studenților Români (USR). Până pe 5 septembrie, studenții vor fi cazați la acest hotel.

La fel de bine o duce și Hotelul Impact, care găzduiește studenții, care fac parte din Universitatea de Vară, până duminică. Hotelul Impact are 73 de camere, toate ocupate în general de studenți. Cazarea și masa sunt suportate însă de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret.

Energie și sport pe plaja de la Obelisc

Acest final de săptămână a strâns mulți turiști pe plaja de la Costinești. Și pentru că vremea este foarte frumoasă, aceștia au profitat din plin de soarele puternic și de apa caldă. Chiar dacă trebuia să traverseze o zonă cu alge pentru a intra în apă, cei prezenți pe plajă o făceau fără rețineri.

Distracție era și pe nisip, unde studenții energici se jucau volei fără a fi împiedicați de căldura toridă.

Tudor, membru al Asociației Studențești a Universității Naționale de Muzică București, coordonează activitățile studențești, care se desfășoară dimineața și seara, pe plaja de la Obelisc.

"La competiții, pot participa și cei care nu sunt membri USR, dar care vor să se distreze. Însă, ca să vii în vacanță la mare cu cheltuielile suportate de Ministerul Educației, trebuie să faci parte dintr-o asociație studențească. Aceasta, mai departe, va lua legătura cu Uniunea Studenților Români", ne explică Tudor.

Aceste tabere pe litoral sunt concepute ca un pachet de formare pentru studenți, structurat în module pe educație, leadership, comunicare.

Alexandra COJOCARU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Diverse : Petreceri de final de vară în cluburi
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Diverse : Johnny Răducanu,  în Vama Veche
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Monden : Delia Matache se mărită în Las Vegas
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Eveniment : "Etnobotanicele pun capăt distracției!"
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Eveniment : Cod roșu pe plajele de pe litoral
Pagina a fost generata in 0.3276 secunde