Este copilul tău pregătit pentru un telefon mobil?

115
Este copilul tău pregătit pentru  un telefon mobil? - 29novcopilmobil-1385728536.jpg
Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil în ziua de astăzi, dintr-o mulțime de motive, care îi determină pe părinți să le cumpere copiilor, încă de la vârste foarte fragede, acest extraordinar mijloc de comunicare. Însă, când vine vorba de vârsta potrivită pentru a fi oferit copiilor, părerile sunt împărțite. Deși unii susțin că nu există o vârstă ideală pentru a-i oferi copilului un telefon, potrivit specialiștilor în creșterea copilului de la copilul.ro, există câteva semne care arată că este pregătit să aibă grijă de el și să îl folosească în mod responsabil.

Precocitate. Copiii învață să folosească telefoanele mobile, tabletele sau alte dispozitive electronice moderne încă de la vârsta de bebeluși, când nici nu știu să vorbească. Nu trec foarte mulți ani și vine un moment în care cel mic îți cere insistent să îi iei și lui un telefon. Chiar dacă vezi un avantaj în a-i dărui un astfel de dispozitiv electronic, întrucât vei putea ține constant legătura cu el, înainte de a da curs solicitării lui, este important să analizezi dacă este sau nu pregătit pentru el.

La ce vârstă poate primi copilul telefon mobil? Specialiștii în creșterea copilului sunt de părere că nu există o vârstă ideală pentru a-i oferi copilului un telefon mobil, însă că la preșcolaritate, este prea mic pentru o astfel de responsabilitate. Psihologii iau în considerare gradul de dezvoltare intelectuală, fizică sau cognitivă, pentru a-și da seama dacă un copil este sau nu apt să intre în posesia unui astfel de dispozitiv modern de comunicare și să aibă grijă de el.

Intervalul 8-10 ani. Cei mai mulți copii sunt pregătiți să aibă grijă de un astfel de telefon și să-l folosească în mod corespunzător în etapa școlară, undeva, între 8 și 10 ani, însă vârsta este doar orientativă. Unii copii pot fi pregătiți să aibă telefon încă de la 7 ani, în timp ce alții, mai puțin responsabili, nu sunt capabili să aibă un astfel de dispozitiv nici măcar la 12-14 ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Sâmbătă, 16 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : De ce e bine să cânte copilul la pian
Pagina a fost generata in 2.2151 secunde