Efectul yo-yo. De ce te îngrași la loc după ce slăbești

190
Efectul yo-yo. De ce te îngrași la loc după ce slăbești - efectulyoyo-1491567142.jpg
Yo-yo este o jucărie foarte simpatică: o minge prinsă cu un elastic, care se întoarce la tine când îi dai drumul din mână. Din păcate, efectul yo-yo, adică revenirea la greutatea inițială imediat după o dietă severă, nu ne trezește același grad de simpatie. Totuldespremame.ro vine cu un set de reguli importante:

1. Trebuie să fii sinceră cu tine însăți când te apuci de o dietă și să-ți dai seama dacă poți să o duci la capăt sau nu. De exemplu, o dietă cu ciorbă de varză sau numai cu fructe este imposibil de dus până la final, așa cel mai bine ar fi să reconsideri noțiunea de dietă. Cel mai bine este să nu ții dietă doar pe o anumită perioadă, ci să-ți construiești un mod mai sănătos de a mânca în general.

2. Înarmează-te cu răbdare când urmezi o dietă și nu te da peste cap să pierzi prea multe kilograme într-un timp prea scurt. Un prim obiectiv rezonabil este să-ți reduci greutatea cu aproximativ 10% de-a lungul a șase luni, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA. Dacă pierzi kilograme mai încet, îți vei menține mai ușor greutatea.

3. Intră în legătură cu femei care au urmat diete și care acum arată așa cum își doresc. Este important pentru moralul tău să faci acest lucru și te va ajuta enorm să mergi mai departe când simți că te încearcă îndoiala și tentațiile culinare. Poți căuta pe internet exemple de persoane care au reușit, atât pe bloguri sau pe site-uri specializate, cât și pe grupuri de discuții tematice de pe Facebook.

4. Învață să spui stop. Te enervează că ai ajuns la anumit număr de kilograme și nu mai poți să slăbești mai mult de atât? Se poate că acea greutate să fie cea normală în cazul tău. Specialiștii spun să-ți verifici talia, iar dacă mai există grăsime în zona respectivă ar trebui să continui cu sportul. Iar dacă indicele de masă corporală este în limite normale, atunci ar trebui să oprești dieta și să menții un stil de viață sănătos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cea mai scurtă cale spre slăbire
Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Ce înseamnă matcha și cum se bea
Marţi, 11 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Legume mai benefice dacă sunt gătite
Pagina a fost generata in 1.5554 secunde