Cum văd americanii munca omului

137
Cum văd americanii munca omului - cumvadamericanii20fb-1392904969.jpg
Datele statistice au condus la ideea că o persoană nu poate munci mai mult de 12 ore pe zi, timp de șase sau șapte zile pe săptămână, an de an, fără a suferi de tulburări fizice, dar și psihice. 


Trebuie știut însă că numărul de ore petrecute la muncă diferă de la țară la țară, iar dezvoltarea tehnologică permite flexibilizarea muncii, astfel că timpul petrecut la muncă ar trebui să devina tot mai scurt. Cu toate acestea, potrivit Unica.ro, la ora actuală există multe organizații în care workaholism-ul (munca epuizantă )este la el acasă.


În Statele Unite ale Americii, de exemplu, workaholism-ul este privit cu o conotație pozitivă, fiind denumit o dependență respectabilă sau chiar o dependență drăguță, workaholic-ul fiind răsplătit și chiar admirat în rândul societății. Prin aceasta, workaholism-ul se diferențiază de celelalte dependențe, care se încearcă a fi stopate sau sunt chiar interzise prin lege, multe țări având o legislație foarte strictă, spre exemplu în privința dependenței de droguri sau alcool. 


Altfel stau lucrurile în Europa. Spre deosebire de Statele Unite ale Americii, în Europa numărul orelor de muncă este mai redus, printre altele datorită și unor legislații mai riguroase. Spre exemplu, în state precum Olanda, Belgia, Germania, numărul orelor de muncă s-a redus între anii 1960 și 1985 cu 20 de procente. De asemenea, numărul orelor de muncă este în scădere și în Canada, unde s-au mărit concediile și au luat amploare joburile part time. Numărul covârșitor al deceselor datorate workaholism-ului sau fenomelului karoshi, precum și altor serii de reacții adverse ale supramuncii au atras atenția cercetătorilor din domeniul psihologiei.


Studiile efectuate de Gerson (1998) conchid că munca epuizantă este mai prezentă în rândul angajaților cu studii superioare, decât în rândul muncitorilor cu un nivel educațional mai scăzut. Acest lucru este explicat printr-o mai mare responsabilitate și un nivel al stresului mai ridicat, pe care le implică un nivel superior în ierarhia organizației. 


Dezvoltările tehnologice au determinat o cultura a vitezei, în care angajatul trebuie să îndeplinească mai multe lucruri în același timp și este supraîncărcat cu sarcini, pe care trebuie să le îndelinească în cel mai scurt timp. Numărul orelor de muncă crește datorită termenelor limită foarte exigente. În același timp, limita între timpul afectat muncii și cel afectat activităților de loisir sau familiei se diminuează, spațiul casnic fiind invadat de sarcinile de serviciu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum să ai succes când ai două joburi
Vineri, 14 Februarie 2014
Stire din Diverse : Trei pe un job?
Pagina a fost generata in 1.5083 secunde