Cum tratezi răceala copilului tău

1360
Cum tratezi răceala copilului tău - altracit-1324056285.jpg

Suntem în plin sezon de viroze respiratorii, iar cei care sunt afectați cel mai rapid sunt copiii. După doar o zi la cămin, grădiniță sau școală, unde infecțiile se răspândesc foarte ușor, copilul tău se poate întoarce acasă cu febră, tuse și o răceală care nu îi va da pace cel puțin o săptămână.

Sezonul răcelilor durează din luna septembrie până în martie sau aprilie, spun medicii specialiști. În tot acest timp, copiii se pot îmbolnăvi, în medie, de 6-8 ori. Răceala reprezintă infecția minoră a nasului și a gâtului ce durează, în mod normal, o săptămână și este extrem de contagioasă.
Copiii mici sunt afectați mai des de răceală, pentru că sistemul lor imunitar nu este încă pe deplin dezvoltat și intră frecvent în contact cu virusuri. Incidența infecțiilor respiratorii este deosebit de crescută de la vârsta de 6 luni până la 2 ani, spun specialiștii.

Când știi că micuțul tău este răcit
Simptomele răcelii debutează cu o creștere a temperaturii corporale, apoi cu o tuse ușoară, durere în gât și nas înfundat. De asemenea, copiii au simțul gustativ și olfactiv redus și strănută des.
Spre exemplu, la copilul mic, putem observa febra, tegumentele deshidratate, transpirațiile, tusea și astenia. Bebelușul nu poate vorbi, prin urmare nu poți ști dacă îl doare capul, mușchii, burtica sau gâtul. Copilul mai mare, însă, este mai ușor de diagnosticat, pentru că poate exprima în cuvinte ceea ce simte. Când sunt răciți, copiii mai pot prezenta inflamarea amigdalelor, răgușeli, tuse "seacă" sau productivă.

Modalități de prevenire a răcelii
În cazul sugarilor, alimentația naturală la sân protejează bebe-lușii de infecții prin anticorpii sintetizați de către mamă. În ceea ce privește copiii mai mari, aceștia au nevoie de mese bogate în fructe și legume crude, bogate în vitamine și naturale.
De asemenea, mierea și propolisul contribuie semnificativ la combaterea simptomelor răcelii. Încercați să evitați, însă, pro-dusele din supermarketuri care conțin o cantitate mai mare de zahăr și coloranți și o cantitate mai redusă de miere.
În plus, ideea de a îmbrăca prea gros copilul nu este tocmai bună pentru sănătatea celui mic. Acesta trebuie îmbrăcat normal, iar în camera lui temperatura trebuie menținută constantă în jur de 25 de grade Celsius. În acest fel, copilul își va dezvolta mecanismele de adaptare la o temperatură mai scăzută, îndeajuns încât să nu îi pericliteze sănătatea.

Cu ce tratăm infecțiile respiratorii
Trebuie să fiți foarte atenți ce medicamente administrați copiilor. Antibioticele sunt ineficiente împotriva răcelii și trebuie folosite numai când există semne clare de infecție bacteriană, cum ar fi tusea persistentă cu expectorație mucoasă.
În rest, este absolut necesar să vă asigurați că micuții primesc destule lichide, deoarece se deshidratează foarte ușor din cauza bolii. Pentru sugarii sub patru luni, hidratarea se face cu lapte de sân sau formula potrivită vârstei, iar după patru luni, bebelușul poate primi și apă sau suc de fructe ca supliment de lichide.
Totodată, este recomandată utilizarea de umidificatoare de cameră pentru a asigura un aer cât mai puțin uscat. Umiditatea ajută la desfundarea năsucului înfundat și la calmarea tusei prin înmuierea gâtului. Astfel, copilul tău poate respira și dormi mai bine. Aerisi-rea zilnică a camerei este, de asemenea, esențială în tratarea virozei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cimbru împotriva tusei
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Se simte rău sau se preface?
Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne protejăm de răceală
Pagina a fost generata in 0.76 secunde