Cum să obții un job în timpul studenției

77
Cum să obții un job în timpul studenției - jobstudentie-1409235882.jpg

Articole recomandate

Ești încă student și ai mare nevoie de bani, așa că angajarea nu mai poate fi amânată. Ai depus CV-uri peste tot și nici măcar n-ai primit un telefon sau o chemare la un interviu? Din păcate, aceste lucruri pot deveni frustrante, iar căutarea unui loc de muncă poate deveni un job în sine, dacă nu știi să acționezi cum trebuie. Iată, potrivit www.studentie.ro, câteva greșeli pe care le poți face fără să îți dai seama atunci când îți cauți un job, potrivit www.studentie.ro:

1. Se întâmplă adesea ca aspiranții la un job fără pic de experiență (entry-level) să se sperie numai când văd descrierile pentru un anumit tip de job. În loc să privească toată această experiență ca pe o oportunitate, ei evită să aplice și pierd astfel șansa unui interviu care i-ar ajuta cu eventuale clarificări, dar și cu un câștig în ceea ce privește experiența.

2. Aplicanții nu își verifică referințele oferite în CV. Este o altă greșeală observată de specialiștii în recrutare, iar dacă angajatorul decide să facă verificări suplimentare, s-ar putea să te găsești într-o situație neplăcută. Ideal este să treci la referințe foști șefi, foști profesori și mai puțin foști colegi.

3. Atitudinea din cadrul interviului poate fi doar o mască pe care ți-ai pus-o, însă este singura modalitate prin care angajatorul își poate da seama cât de cât ce fel de persoană ești. Ai grijă cum te îmbraci și ce gesturi faci. Încearcă să nu te pripești cu răspunsurile și să ai o atitudine fermă și sigură pe tine, așa încât să faci o impresie bună.

4. O altă greșeală majoră pe care o poți face este să folosești un limbaj pompos în CV, în scrisoarea de intenție sau chiar la interviu. Încearcă să te rezumi la un limbaj adecvat, potrivit job-ului pentru care ai aplicat, și să eviți să te evaluezi în termeni laudativi.

5. Sunt mulți angajatori care nu vor să riște și care oferă job-uri tem-porare, însă tu eviți aceste slujbe pentru simplul motiv că vrei ceva pe termen lung. Nu uita, acest job temporar poate fi șansa pe care ai așteptat-o. Acum ai ocazia să demonstrezi că ești o persoană capabilă, inteligentă, pe care un angajator se va putea baza oricând, așa că nu porni la drum cu idei preconcepute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5753 secunde