Cum să ai o casă primitoare, cu bani puțini

2877
Cum să ai o casă primitoare, cu bani puțini - casaprimitoare15iul-1405443563.jpg

Articole recomandate

Nu sunt vorbe goale, poți să ai o casă primitoare, cu bani puțini, dacă optezi pentru stilul shabby chic – un stil ușor de obținut, cu resurse minime. Este metodă ideală de a crea o temă decorativă coerentă, cu mobilier divers, restaurat, pe care-l ai deja. Bazat pe simplitate, acest stil presupune ca mobila veche să fie vopsită în alb (sau mobila nouă să fie patinată astfel încât să pară veche). Potrivit Casa.mea, poți face acest lucru chiar și tu, mai ales că nu trebuie să obții un finisaj perfect. Important e că suprafața să aibă un look antichizat cât mai autentic. O idee ar fi să ștergi cu buretele sau cu hârtie abrazivă stratul superior de vopsea, mai ales către margini, până se întrevede lemnul. Dacă e nevoie, repetă această operațiune de câteva ori, până obții efectul dorit. Accente pastelate Culorile care definesc stilul shabby chic sunt: albul, accentele pastelate (roz, galben, gri deschis, verde mentă). Pentru contrast, ar fi bine să folosești una dintre aceste culori pentru a finisa pereții (fie cu vopsea, fie cu tapet).


Mobilier
În ceea ce privește piesele de mobilier, alege-le pe acelea care îți plac sau care îți oferă confortul dorit și nu te îngrijora că sunt deteriorate sau că au o culoare care nu se potrivește cu restul decorului. Le poți vopsi oricând într-o nuanță unitară, de la care să pornești întreaga schemă cromatică a încăperii.


Ce textile alegi
Și textilele sunt importante. Folosește draperii vaporoase, din materiale naturale în culori dulci, și câteva pernuțe care să completeze decorul. Vei vedea cum broderiile vor da o tentă romantică și feminină amenajării. 


Accesorii
Pentru a-ți achiziționa accesoriile, mergi la târgurile de vechituri sau caută în podul bunicilor. Nici nu știi ce "comori" vei descoperi! Un strat de vopsea poate rezolva mai mult decât îți imaginezi, la fel și o tapițerie nouă. Îmbracă pernele de pe canapea și cele de pe scaune într-un material textil, în nuanțe pastelate sau alb. În privința corpurilor de iluminat, apelează la mini-candelabre de cristal și lampadare vopsite în alb, cărora le-ai schimbat deja materialul textil al abajurului. 


Elemente "reinventate"
Tăblia de la o ușa veche poate deveni măsuță de cafea, câteva cutii vechi de tablă pot fi folosite ca vaze sau ghivece, o oglindă cu ramă se poate transforma într-o tavă, pe care poți așeza un ceainic din porțelan vechi și câteva cești de ceai ciobite pe alocuri. Ia la întâmplare diverse obiecte, de la rame de fotografii până la cutiuțe și vaze, vopsește-le, apoi așează-le pe polițe. Posibilitățile sunt nelimitate și țin în primul rând de imaginația ta. Orice obiect, mai vechi sau mai nou, poate fi refolosit și reinventat pentru a se potrivi în decorul pe care-l construiești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Iulie 2014
Stire din Diverse : Cum să schimbi fața mobilei vechi
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Eveniment : Incendiu în Constanța!
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce să urmărești când cumperi un teren
Pagina a fost generata in 1.4706 secunde