Cremele cu protecție solară și absorbția vitaminei D

186
Vitamina D este vitală pentru organism, iar cel mai bun mod de sintetizare este prin expunerea directă la razele solare. Vara, din cauza agresivității razelor ultraviolete, se folosesc creme cu protecție solară și factorul de protecție se ajustează în funcție de sensibilitatea fiecăruia.

Potrivit specialiștilor dermatologi, cremele cu factor mare de protecție solară influențează sinteza vitaminei D. Însă, potrivit medicilor, pentru a realiza sinteza acestei vitamine, nu trebuie să ne expunem la soare pentru mult timp, zece minute fiind de ajuns.

"Atât timp cât cremele au factor de protecție mare, trebuie să știm că, odată aplicate, ele își îndeplinesc rolul fotoprotector pentru o durată variabilă de timp. Este recunoscut că, după aproximativ două ore, trebuie să se reaplice. Pentru sinteza vitaminei D, nu avem nevoie să stăm în costum de baie pe plajă câte două ore pe zi. Putem să stăm la soare îmbrăcați normal, nu mai mult de 10 minute, și să fie suficient. Dacă pielea este protejată de creme cu factor de protecție mare, acest lucru poate să influențeze sinteza vitaminei D. În zona noastră geografică, nu cred că avem probleme de deficit sau sinteză de vitamina D, mai ales că se face și profilaxie", explică dr. Emma Gheorghe, medic specialist dermatolog.

Cu toate acestea, cremele de plajă cu factor mare de protecție sunt ca o barieră în fața nocivității razelor ultraviolete. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6398 secunde