Conservarea corectă a frunzelor de viță de vie
8285
Articole recomandate
Frunzele de viță de vie fac parte din tradiția culinară a zonei balcanice, unde se folosesc de sute de ani. Interesant este că aceste frunze sunt utilizate și în scopuri medicinale (pentru articulații dureroase). Dar cel mai mult sunt folosite pentru a fi gătite cu diverse umpluturi. Întrucât perioada în care se pot găti proaspete este foarte scurtă, acestea trebuie conservate. Există două posibilități de păstrare a frunzelor de viță pentru iarnă: fie conservate într-o saramură simplă sau, o metodă mai modernă, prin congelare. Astăzi vă vom prezenta procedura corectă a conservării în saramură:
Porții: 4 borcane de 800 ml. Timp de preparare: 90-120 de minute
Ingrediente: aproximativ 500 frunze de viță de vie, 2 litri de apă, 400 g sare grunjoasă, 4 borcane cu filet (de aproximativ 800 ml).
Preparare: Spălați bine frunzele, apoi formați buchețele de 15-20 la număr. Puneți la fiert apa cu sare. Fierbeți la foc mic până când sarea se dizolvă. Opăriți buchețele de frunze timp de 4-5 minute, pe rând. Desfaceți buchețele de frunze. Suprapuneți 10-12 frunze de viță de vie (orientate în aceeași direcție) și rulați-le strâns. Așezați rulourile de frunze între 2 funduri de lemn până terminați de rulat toate frunzele. Puneți apoi rulourile de frunze vertical în borcanele curate, unul lângă altul. În fiecare borcan, în funcție de diametrul lui, veți avea 10-11 rulouri de frunze. Turnați saramură peste frunzele din borcan, după care înfiletați bor-canele și păstrați-le într-un loc uscat, întunecat și răcoros.
Ingrediente: aproximativ 500 frunze de viță de vie, 2 litri de apă, 400 g sare grunjoasă, 4 borcane cu filet (de aproximativ 800 ml).
Preparare: Spălați bine frunzele, apoi formați buchețele de 15-20 la număr. Puneți la fiert apa cu sare. Fierbeți la foc mic până când sarea se dizolvă. Opăriți buchețele de frunze timp de 4-5 minute, pe rând. Desfaceți buchețele de frunze. Suprapuneți 10-12 frunze de viță de vie (orientate în aceeași direcție) și rulați-le strâns. Așezați rulourile de frunze între 2 funduri de lemn până terminați de rulat toate frunzele. Puneți apoi rulourile de frunze vertical în borcanele curate, unul lângă altul. În fiecare borcan, în funcție de diametrul lui, veți avea 10-11 rulouri de frunze. Turnați saramură peste frunzele din borcan, după care înfiletați bor-canele și păstrați-le într-un loc uscat, întunecat și răcoros.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 21 Iunie 2013