Concediu "made in Romania": periplu prin Maramureș sau pe valea Oltului

1005

Articole de la același autor

Părinții își decid concediul în funcție de vacanța copiilor.

Apoi urmează alegerea destinației, care ține cont, în mod esențial, de metoda de transport aleasă.

Dacă nu avem de-a face cu snobi sătui de pitoreasca Românie și care aleg Bulgaria sau Turcia pentru că acolo e ultra-all-inclusiv, rămânem pe meleaguri natale care, slavă Domnului, mai au ce oferi încă, datorită fondurilor PHARE pe care unele pensiuni le-au accesat spre a-și dezvolta o afacere. Mai sunt câteva des-tinații predilecte, excluzând "tocita" Vale a Prahovei.

v v v

Am ales să ne fie ghid Mihaela Stancă, șefa Agenției de Turism Intern din Constanța (fostul ONT).

La mare căutare se află pen-siunile din Gura Humorului, la care vă puteți caza cu prețuri cuprinse între 60 lei și 120 lei pe noapte. Supersolicitată, după cum ne declara interlocutoarea noastră, în această primăvară și vară este Ocna Șugatag, din Maramureș. Aici, tarifele pe noapte variază de la 120 lei la 210 lei. În stațiunea Câmpu lui Neag, din județul Hunedoara, se găsesc numeroase pensiuni construite prin accesarea fondurilor amintite anterior, unde vă puteți caza cu prețuri de la 80 lei. O alegere la fel de bună este și stațiunea Săcele, din județul Brașov, unde vă puteți bucura de o vacanță liniștită, departe de forfota specifică Văii Prahovei și unde vă puteți relaxa chiar pe marginea unei piscine, cu prețuri începând de la 80 lei pe noapte. Precizăm că tarifele includ și mic dejun.

v v v

De asemenea, în această perioadă, sunt căutate și biletele de tratament gândite la pachete cu prețuri atractive.

Spre exemplu, în cadrul ofertei "O săptămână de refacere", care include șapte nopți cu de-mipensiune și două proceduri, vă puteți alege dintre destinațiile Băile Felix, Slănic Moldova, Olănești sau Vatra Dornei. Pentru cazare la hotel de două stele prețul este de 330 lei, iar la trei stele - 360 lei.

Cealaltă ofertă se referă la "Decada Balneară" în stațiuni precum Felix, Herculane sau Căciulata, la tarife variind între 710 lei la două stele și 830 lei la trei stele.

Pentru aceste două variante de tratamente aveți neapărat nevoie de trimitere de la medicul de familie.

v v v

Poate că ar trebui să ne grăbim să vizităm locuri de o frumusețe neînchipuit de românească, pentru a nu risca, în scurt timp, să descoperim, cum e cazul unor perle ale turismului național precum Govora sau Păltiniș, că indolența și prostia le-au transformat în ruine greu de imaginat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3831 secunde