Coca-Cola și Pepsi schimbă rețeta. Unul din ingrediente este cancerigen

826
Coca-Cola și Pepsi schimbă rețeta. Unul din ingrediente este cancerigen - cocacola-1331307275.jpg
Reprezentanții companiilor Coca-Cola și PepsiCo sunt nevoiți să își modifice formula care oferă culoarea băuturilor răcoritoare dacă nu vor ca pe eticheta produselor lor să apară atenționări asupra riscului de îmbolnăvire de cancer a clienților, conform noilor reguli ale statului american California, informează Daily Mail.
Modificările au fost realizate deja în cazul băuturilor vândute de Coca-Cola în California și vor fi extinse la nivel național pentru eficientizarea procesul de fabricație.
Aditivul schimbat se numește 4-metilmidazol, este cunoscut și ca 4-MI sau 4-MEI și este vizat de către o organizație a consumatorilor din Statele Unite ale Americii numită Centrul pentru Știință în Interes Pu-blic (CSIP), membrii acestuia sus-ținând că substanța este una de tip cancerigen.
Reprezentanții companiei au confirmat faptul că schimbarea a fost realizată pentru respectarea legii, dar susțin că acuzațiile aduse de către membrii organizației sunt false.
Oficialii statului american California au introdus recent 4-metilmidazolul pe lista de substanțe cancerigene, după ce cantități mari ale acestuia au dus la apariția de tumori în cazul animalelor, în ciuda faptului că studiile de specialitate nu au demonstrat faptul că el ar avea un efect similar și în cazul oamenilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2012
Stire din Diverse : Salată de avocado cu ton
Joi, 08 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Jeleu de cafea
Sâmbătă, 03 Martie 2012
Stire din Sănătate : Risotto cu mazăre și pui
Pagina a fost generata in 0.7026 secunde