Claudia Pavel cântă la aniversarea moscheii "EsmaHan"

349
Claudia Pavel cântă la aniversarea moscheii

Articole de la același autor

Moscheea "EsmaHan" din Mangalia sărbătorește, în acest weekend, zece ani de la înființare, ocazie cu care primăria va organiza un spectacol aniversar dedicat comunitătii musulmane. Astfel, duminică, 26 august, începând cu ora 11.00, toți cei interesați de istoria celui mai vechi lăcaș de cult musulman din România pot participa la deschiderea evenimentului, care va avea loc în incinta moscheii.

Pe lângă discursurile care vor evoca trecutul monumentului istoric din sudul județului Constanța și slujba de pomenire în memoria ctitorilor geamiei și a etnicilor musulmani trecuți în neființă de-a lungul timpului, etnicii noștri vor avea parte și de un program artistic.

Ca urmare, seara, de la ora 18.00, pe scena exterioară a Casei de Cultură, vor susține recitaluri și momente artistice mai mulți soliști și ansambluri, printre care: "Güneș", "Can Su", Delikanlilar, Faik Ialcin. Invitatul special al manifestării artistice va fi Claudia Pavel (ex Cream), cunoscuta cântăreață născută în Mangalia.

Moscheea "Esmahan" a fost ctitorită de Esma-Han, fiica sultanului Selim al-II-lea, și dată în folosință în anul 1525. Lăcașul de cult este un monument de arhitectură în stil maur, având un stil aparte față de construcțiile de cult turcești din Dobrogea.

În urmă cu zece ani, au avut loc o serie de lucrări de refacere a moscheii. Prețul lucrărilor a fost de peste un milion de euro, sumă suportată în întregime de Capa Tunc, fost bancher și proprietar al unui mall din București, care a decedat anul trecut. În semn de recunoștință pentru gestul fostului om de afaceri, comunitatea turco-tătară din Mangalia îi aduce un omagiu, sărbătorind un deceniu de la reconstrucția lăcașului de cult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8235 secunde