Cine se îmbolnăvește primul cu COVID-19, câștigă. Unde se organizează astfel de competiții

Joi, 02 Iulie 2020, 17:35
267
În statul Alabama, tinerii organizează competiții "COVID" pentru a vedea cine se îmbolnăvește primul. Autoritățile au descoperit că există și un premiu în bani promis primei persoane care este testată pozitiv pentru SARS-COV-2, informează Digi24.


Aceste întruniri au loc în Tuscaloosa, iar persoanele infectate sunt îndemnate să participe, astfel încât și alții să poată contracta intenționat virusul, a declarat pentru CNN, consilierul local Sonya McKinstry. 


"La început am crezut că sunt doar simple zvonuri, dar am făcut unele cercetări, iar medicii și autoritățile locale au confirmat informațiile", a declarat McKinstry.


Contra unui sume de bani, tinerii participă la petreceri fără a ține cont de măsurile de protecție și de distanțarea fizică, a anunțat șeful pompierilor, Randy Smith. Prima persoană care este testată pozitiv pentru COVID-19 primește drept "premiu" banii strânși din vânzarea biletelor. 


"Este foarte grav că o boală care s-a dovedit că poate ucide este tratată cu atâta iresponsabilitate. Cineva ar putea contracta virusul și l-ar putea transmite părinților sau bunicilor", a mai adăugat Sonya McKinstry. 


Oficialii alături de autorități colaborează pentru a descuraja astfel de petreceri. În oraș a fost adoptată și o ordonanță privind obligativitatea purtării mștilor de protecție care va intra în vigoare de luni.


"Este o problemă de sănătate publică. Oamenii mor și nu există niciun remediu. Trebuie să facem tot ce putem pentru a salva cât mai multe vieți", a spus McKinstry.


În statul Alabama au fost înregistrate, până în prezent, aproximativ 39.000 de cazuri de coronavirus și aproape 1.000 de decese.


Pagina a fost generata in 1.4257 secunde