Cinci metode de a schimba aspectul unui living cu puțini bani

711
Cinci metode de a schimba aspectul unui living cu puțini bani - fondliving-1377780891.jpg
A schimba aspectul unui living sau al oricărei alte încăperi atrage, după sine, și un anumit buget. Află cinci trucuri de a-i conferi livingului tău o imagine nouă și cu puțini bani.

Perne decorative

O metodă la îndemâna oricui de a schimba aspectul livingului sau chiar al dormitorului este accesorizarea încăperii cu perne decorative. Pentru ca schimbarea să fie vizibilă, este de preferat ca pernele să fie într-o culoare contrastantă cu cea a canapelei sau cu cea predominantă din încăpere. Îți recomandăm să optezi pentru niște perne în culori vii și cu imprimeuri vesele, combinându-le, pentru a anima cât mai mult livingul.

Tablourile

De asemenea, tablourile pot schimba și ele aspectul unei încăperi, indiferent de destinația acesteia.

Dacă livingul tău dispune de niște dimensiuni mai generoase, atunci poți amplasa pe unul dintre pereții acestuia mai multe tablouri, cu ramele și de dimensiuni diferite, însă îți recomandăm să păstrezi tematica abordată, pentru a crea un ansamblu compozițional și pentru a nu încărca vizual. În cazul în care livingul este mai mic, atunci amplasează un singur tablou, în zona cea mai liberă, pentru a echilibra întreaga amenajare.

Draperiile

Draperiile au nu numai un rol funcțional, acela de a filtra lumina și de a oferi intimitate, ci și unul decorativ. Astfel, cu ajutorul lor, poți schimba imaginea unui spațiu. O încăpere decorată cu draperii capătă un aspect impozant și primitor, în același timp. Dacă este o persoană conservatoare, atunci alege o culoare din paleta cromatică întâlnită în living. În cazul în care îți dorești o imagine contrastantă, în care elementele se scot în evidență reciproc, atunci ai în vedere ca acestea să fie într-o culoare opusă. În ceea ce privește imprimeurile, tendințele actuale sunt permisive și promovează toate motivele decorative.

Panouri despărțitoare

O altă propunere pe care ți-o facem, mai rar întâlnită, este să folosești un panou despărțitor. Cu ajutorul acestuia, poți realiza compoziții interesante și deosebite și îl poți folosi atât pentru a împărți o încăpere, cât și pentru a ascunde anumite zone sau obiecte din interiorul acesteia sau îl poți folosi ca obiect decorativ, de sine stătător.

Tapet

Nu în ultimul rând, livingul tău poate căpăta o altă înfățișare dacă apelezi la tapet. Tapetul din hârtie constituie o metodă accesibilă și îl poți folosi pentru a decora doar unul dintre pereți. Îți recomandăm, însă, să ai grijă în alegerea modelului. Atunci când alegi un tapet cu un anumit imprimeu, trebuie ca acesta să se încadreze stilului decorativ al livingului. Dacă livingul este amenajat în stil clasic, alege un tapet în dungi sau cu model floral, pentru un living cu influențe baroce, este potrivit tapetul cu damasc, în vreme ce într-un living modern, poți opta pentru un model colorat.

(Sursa: www.kudika.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Pagina a fost generata in 3.2314 secunde