Rețete pentru pici

Chifteluțe cu legume

426
Chifteluțe cu legume - chiftelutelegume-1342798535.jpg
Dacă vrei să schimbi puțin rețeta clasicelor chifteluțe din carne tocată și să îi oferi micuțului tău un fel de mâncare ușor și sănătos, îți recomandăm o porție delicioasă de chifteluțe cu legume. Acestea se prepară destul de ușor și nu ai nevoie decât de 500 grame de cartofi dulci, tăiați cubulețe, o ceșcuță de mazăre congelată, 400 grame de fasole, 100 grame de brânză dată prin răzătoare, un gălbenuș de ou, un castronel cu firimituri de pâine uscată și puțin ulei vegetal.
Cartofii se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită timp de zece minute, se adaugă mazărea și se mai lasă la fiert încă două minute. Apa se scurge printr-o sită, după care se face un piure din cartofi și mazăre, se lasă la răcit, apoi se adaugă brânza, gălbenușul și sare după gust. Chifteluțele se modelează rotunde, se trec prin firimiturile de pâine, se așează pe un platou și se introduc în frigider timp de 30 de minute. Acestea se pun în uleiul încins la prăjit la foc mediu, după care se scot pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei și se servesc cu sos de iaurt și castraveți proaspeți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7191 secunde