Ce venituri se iau în calcul pentru acordarea indemnizației de creșterea copilului

389
2

Articole de la același autor

Pentru ca să beneficiați de indemnizația de creșterea copilului, se iau în calcul trei tipuri de venituri: cele salariale, cele din activități independente și cele din activități agricole supuse impozitului pe venit.
Veniturile din activități independente sunt explicate în Prevederile art. 46, alin1 - 4 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Veniturile din activități independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere și veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual și / sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente. Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comerț ale contribuabililor, din prestări de servicii. Constituie venituri din profesii libere veniturile obținute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfășurate în mod independent, în condițiile legii.
De asemenea, se consideră venituri din activități independente și cele obținute din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală provenind din brevete de invenție, desene și modele, mostre, mărci de fabrică și de comerț, procedee tehnice, know-how, din drepturi de autor și drepturi conexe dreptului de autor și altele asemenea.

Comentează știrea

Smartest
11 iunie 2012
Gramatica

...de crestere A copilului, nu de cresterea copilului-sunteti presa, deci...

Tot eu
11 iunie 2012
Titlu

,,,sau,,Indemnizatia PENTRU cresterea copilului"

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : Pui cu migdale
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : O nouă minune a lumii - Chichen Itza
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : Stuttgart, domeniul Mercedes
Sâmbătă, 09 Iunie 2012
Stire din Diverse : Colosseum - amfiteatrul minune
Pagina a fost generata in 1.8378 secunde