Ce sport alegi pentru copilul tău și la ce vârstă

209
Ce sport alegi pentru copilul tău și la ce vârstă - 17iansport-1389976414.jpg
Sportul figurează printre cele mai dorite activități.  Dar cum decidem care este cel mai potrivit? Copilul.ro propune un mic ghid, în care veți regăsi avantajele și dezavantajele sporturilor preferate de copii.


Fotbalul
Avantaje: Este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi în aer liber care dezvoltă capacitatea de rezis-tență la efort. Este un sport colec-tiv, prin care se învață respectul pentru ceilalți și care favorizează contactele între tineri. Presupune un mare volum de muncă și efort: sărituri, alergare etc. Jocul, în ansamblu, este interesant.
Dezavantaje: Fotbalul cere o alură de atlet și o masă musculară bine dezvoltată. Există riscul unor accidentări ușoare la mușchi, oase sau tendoane. Problemele grave se pot însă ivi la genunchi.
Vârsta de inițiere: șase ani.


Tenisul
Avantaje: Dezvoltă simțul tactic, viteza de reacție, precizia, acuratețea execuției unei lovituri. Este recomandat, mai ales, copiilor dinamici, iubitori ai competiției. Se poate practica și în familie.
Dezavantaje: Tenisul este un sport asimetric. Părțile corpului care nu sunt antrenate în cursul practicării lui trebuie dezvoltate prin alt sport, de preferință, colectiv. Necesită o bună condiție fizică.
Vârsta de inițiere: șapte-opt ani.


Baletul
Avantaje: Combinând sportul și arta, baletul impune un simț al rigorii și permite dezvoltarea armonioasă a corpului. Grație muzicii, acesta oferă copilului o stare psihică sănătoasă. Este recomandat celor care au o suplețe articulară naturală.
Dezavantaje: Ședințele de încălzire la bară pot fi neplăcute dacă micuțul nu este motivat suficient. De multe ori, baletul presupune poziții incomode, care nu sunt tocmai naturale. Nu este recomandat copiilor care au probleme majore cu spatele sau cu picioarele.
Vârsta de inițiere: între cinci și șase ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum reacționezi  la fricile micuțului
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Când și cum trebuie lăudat copilul
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Monden : Gwen Stefani va avea un băiețel
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum scazi febra copilului
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Îngrijirea copilului bolnav de diabet
Pagina a fost generata in 3.4549 secunde